Skip to main content

“Wat er is gebeurd, is wat het was. Wat je ermee doet, is wat het is.”

Olaf Hoenson

Op 8 februari 2021 is het precies 10 jaar geleden dat Marie-Rose Morel overleed aan baarmoederkanker. Rose was slechts 38 en mama van twee jonge zoontjes toen ze de strijd tegen kanker verloor. Haar strijd werd in Vlaanderen op de voet gevolgd, niet in het minst door de twee dagboeken die zij schreef, maar zeker ook door haar moed en de manier waarop zij met deze ziekte poogde om te gaan. Zij maakte kanker nog meer bespreekbaar wat voor velen een wereld van verschil betekende.

Zeven maanden na haar overlijden opende het psychosociaal oncologisch welzijnscentrum A touch of Rose in september 2011 de deuren met verwijzing naar haar die ons inspireerde. ‘Een vleugje Rose’ vind je overal in ons huis en onze werking terug, we willen het meegeven aan onze patiënten die het nodig hebben. De voorbije 10 jaar mochten we heel wat patiënten en hun families ondersteunen tijdens moeilijke periodes, zowel in ons huis, maar ook ver daarbuiten in heel Vlaanderen.

Dit najaar verkochten we ten voordele van onze werking prachtige bloembollen om het voorjaar roze te kleuren. Deze actie werd door heel wat vrienden van A touch of Rose ondersteund. Ter gelegenheid van deze bijzondere herdenking schenken wij voor elke verkochte verpakking bloembollen graag eenzelfde verpakking weg aan een familie of persoon die in de voorbije tien jaar een geliefde moest afgeven omwille van kanker. Zo herdenken we hen die we moeten missen en benadrukken we met deze ‘A touch of Rose’ dat we hen nooit zullen vergeten.

Stuur ons voor 1 februari een mailtje op levehetleven@atouchofrose.be met je naam, adresgegevens en een korte herinnering of verhaal over de persoon aan wie jij dit teken van nieuw leven opdraagt. Ook al ben je nooit in A touch of Rose geweest, dan nog nodigen we je uit om samen even stil te staan bij deze bijzondere dag.

Want ‘Wat er is gebeurd, is wat het was. Wat je ermee doet, is wat het is.’

A Touch of Rose nieuwsbriefBlijf op de hoogte!

Schrijf je gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang updates en uitnodigingen over specifieke thema’s.