Skip to main content

Steun ons

Het psychosociaal oncologisch welzijnscentrum wil de meest optimale integratieve therapie aanbieden aan alle patiënten met kanker die er nood aan hebben. We richten ons vooral op de regio Klein-Brabant, Vaartland en Waasland maar iedereen is welkom!

Vanuit de overheid wordt de oncologische basiszorg die in een ziekenhuis aangeboden wordt deels gesubsidieerd, doch alle extra zorg die in A touch of Rose gratis of aan erg democratische prijzen aangeboden wordt, moet natuurlijk wel financieel gedragen worden. En daarvoor hebben we ook uw hulp nodig!

Via de webshop kan u ons op verschillende manieren steunen. Neem zeker een kijkje en ondersteun zo mee de warme zorg voor onze patiënten en hun families! Giften vanaf €40 zijn ook fiscaal aftrekbaar, we hebben dit er voor alle duidelijkheid ook bij vermeld.

Naar de webshop

In het menu hieronder kan u de verschillende manieren bekijken waarop u ons kan steunen.

Dodentocht

Stap jij ook mee voor A touch of Rose?

Giften – Fonds A touch of Rose

Steun A touch of Rose door middel van een gift.

After Work

Hier vind je alle info over onze After Work Party.

Schenking

Meer over schenking via notariële schenking of handgift.

Testament

Meer info over hoe je A touch of Rose opneemt als begunstigde in je testament.

Sponsoring

Als bedrijf kan ook U ons financieel, materieel of logistiek steunen.

Stap jij ook mee voor A touch of Rose?

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, zakt de grond onder je voeten weg en valt de wereld rondom je stil.

Gelukkig kan de medische wetenschap de ziekte vaak genezen of bedwingen door middel van een operatie, chemotherapie of bestraling.

Maar wat gaat er om in je hoofd? Hoe moet je verder met de angst of onzekerheid? Hoe kan je de zware periode van de behandeling doorkomen? Hoe gaat je partner hiermee om? Hoe kan je gezin verder functioneren? En wat als je genezen bent, hoe moet je dan terug meedraaien in het dagelijkse leven? Hoe kan je zo gezond mogelijk leven en eten tijdens en na de behandeling?

‘A touch of Rose’ betekent een belangrijke aanvulling op de klassieke medische therapie om er zo voor te zorgen dat de patiënt en zijn of haar familie die met kanker geconfronteerd worden, hier extra kracht kunnen uit putten om de strijd ten volle aan te gaan of zo goed mogelijk verder te leven met deze ziekte.

De werking van ‘A touch of Rose’ wordt niet gesubsidieerd of financieel gesteund door andere organisaties. Deze extra zorg kan dus enkel maar haalbaar blijven door middel van ondersteuning door giften of acties.

Vandaar dat ook jij ook een steentje kan bijdragen door je te laten sponsoren voor deze Dodentocht !

Hoe word je een ‘A touch of Rose’-stapper ?

* Je schrijft jezelf in voor de Dodentocht

* Je geeft je naam en stapnummer door aan ‘A touch of Rose’ via doto@atouchofrose.be, zodat wij weten dat je meestapt en je hiervoor wil laten sponsoren door familie, vrienden of collega’s, …

Er zijn verschillende mogelijkheden tot sponsoring:

* Wij bezorgen jou een sponsorblad waarmee je langs familie, vrienden en collega’s trekt en verzamelt zelf het geld dat jouw sponsors aan ‘A touch of Rose’ willen schenken in ruil voor jouw sportieve inspanning. Je bezorgt dit op de avond van de dodentocht voor de start aan het ‘A touch of Rose’-team.

* Jouw sponsors storten een bedrag naar keuze rechtstreeks op de Fondsrekening van ‘A touch of Rose’ bij de Koning Boudewijnstichting BE10 0000 0000 0404 (BIC BPOTBEB1) met de gestructureerde mededeling +++623/3793/00021+++ of vermelding ‘Fonds A touch of Rose’.

* Voor een gift van €40 of meer krijgt jouw sponsor het volgende jaar een fiscaal attest.

* Best hou je ook zelf een overzichtje bij van wie jouw sponsors zijn, en geef je dit via doto@atouchofrose.be door, zodat wij ze ook sneller kunnen terugvinden.

Je krijgt van ons uiteindelijk een overzichtje van wie jou steunde in deze moedige tocht !

* Bij de start van de Dodentocht kom je vrijdagavond vanaf 18u langs in ‘A touch of Rose’, zodat wij je van een mooie pet, alsook ander ondersteunend sponsormateriaal kunnen voorzien.

* Tijdens de Dodentocht zelf word je enthousiast aangemoedigd langs het parcours door het A touch of Rose-team. Wij zorgen voor zotte animatie, maar ook voor extra lekkers om te eten en te drinken als je daar zin in hebt.

Je ziet het, reden genoeg om dit avontuur met ‘A touch of Rose’ aan te gaan, en dit ter ondersteuning van alle patiënten die met kanker geconfronteerd worden of werden en hun familie…

Giften

Als u onze werking wil ondersteunen door middel van een gift, kan u een bedrag naar keuze storten op onze Fondsenrekening bij de Koning Boudewijnstichting BE10 0000 0000 0404 (BIC BPOTBEB1) met gestructureerde mededeling +++623/3793/00021+++ of vermelding ‘Fonds A touch of Rose’.

U kan ook een aankoop doen in onze webshop, waarbij u een keuze maakt uit onze verschillende formules. Zo draagt u een steentje bij aan de warme zorg voor onze patiënten en hun families. Neem zeker een kijkje!

Giften vanaf €40 zijn ook fiscaal aftrekbaar, we hebben dit er voor alle duidelijkheid ook bij vermeld.

Naar de webshop

Giften bij een speciale gebeurtenis

Dit kan door storting van hun gift op BE56 0016 4511 9188 met vermelding van uw naam/gebeurtenis. Als u dit wenst, kan u na de festiviteiten een lijst ontvangen van uw vrienden en kennissen die een schenking hebben gedaan. 

Op 29 april 2012 was het precies 50 jaar geleden dat Cesar Leroy (78) en Maria Verhaeren (75) uit Puurs-Kalfort in het huwelijksbootje stapten.
Om dit te vieren, gaven zij een gezellig feest voor familie en vrienden. Maar zoals het mooie koppel het zelf verwoordde: ‘wat heeft een mens nog nodig als hij 50 jaar gehuwd is ? niks eigenlijk hé’. Daarom vroegen ze aan de genodigden van hun feest een bijdrage voor het goede doel als geschenk. Dat goede doel werd ‘A touch of Rose’ !
Op 25 mei kwamen Cesar en Maria een mooie som overhandigen tijdens het praatcafé. Daarmee willen ze hun steentje bijdragen aan de verdere uitbouw van A touch of Rose. Aangezien Maria zelf enkele jaren geleden getroffen werd door borstkanker, weet zij maar al te goed de waarde van onze extra zorgen te waarderen …
Wij danken Cesar en Maria voor hun mooi gebaar en hopen dat nog velen hun voorbeeld zullen volgen …
Op 13 oktober 2012 vierden Pierre (71) en Liliane (70) Willems-Breem uit Grimbergen hun gouden bruiloft. Pierre en Liliane hebben één zoon Chris die gehuwd is met Veerle (Aerts) en twee kleinkinderen Nick en Sean.
Zij vroegen hun gasten om een gift te storten op de rekening van ‘ A touch of Rose’ om zo een klein beetje geluk en vreugde te kunnen brengen aan de mensen die het toch zo moeilijk hebben.  Op deze manier konden zij een mooi bedrag schenken aan ‘A touch of Rose’ waarvoor wij hen uiteraard erg dankbaar zijn ! ” Wij wensen Pierre en Liliane nog vele mooie jaren samen …

 

Op 19 mei 2012 werd Elza Van Riet-Monsieur uit de Kapelstraat in Bornem 90 jaar ! Op haar verjaardagsfeest kreeg zij van verschillende gasten een envelopje met centen. Die kwam zij vorige week schenken aan ‘A touch of Rose’.
Wij danken Elza voor haar gulle gift en vinden het een super idee om zo de werking van ‘A touch of Rose’ te ondersteunen …

Sponsoring

Als bedrijf of serviceclub kan ook U ons financieel, materieel of logistiek steunen, waarbij U dan ook verder op de hoogte gehouden wordt van onze activiteiten en plannen.

Deze steun kan bijvoorbeeld bestaan uit:

  • een som geld, een waardebon, …
  • gratis materiaal, een betekenisvolle korting, …
  • een gratis plaatsing of levering, hulp bij verbouwing of inrichting

Steun ons via schenking

U kan onze werking ook ondersteunen door middel van een schenking. Dit kan door middel van een notariële akte (notariële schenking) of door eenvoudige overhandiging (handgift). Een schenking van onroerende goederen (gebouw, grond) dient via een notariële akte te gebeuren.

Meer informatie hierover kan U verkrijgen bij Uw notaris, of zo gewenst via onze notaris via een mailtje naar info@atouchofrose.be.

Steun ons via testament met een legaat

Sommige mensen willen een erg genereus gebaar stellen in de strijd tegen kanker, omdat ook zij overtuigd zijn van het belang van een integratieve therapie, waarbij naast de gepaste medische zorg ook aandacht voor het psychosociale welzijn de levenskwaliteit kan verhogen. Deze mensen willen  ‘A touch of Rose’ tot erfgenaam maken. Dat kan. Wees ervan overtuigd dat wat nagelaten wordt, goed terecht komt.

Een legaat, beter bekend als een beschikking in een testament, is een akte waarbij een persoon, erflater genoemd, voor de tijd dat hij niet meer in leven zal zijn, het geheel of een gedeelte van zijn goederen aan anderen overlaat. De erflater kan zijn testament steeds herroepen.

Er zijn drie soorten legaten:

  • Het algemeen legaat waarbij één of meerdere personen de volledige nalatenschap erven.
  • Het legaat ten algemene titel, waarbij de erflater een gedeelte van zijn goederen vermaakt, bijvoorbeeld een derde van al zijn goederen, alle roerende of alle onroerende goederen, de helft van de onroerende goederen, enz.
  • Het bijzonder legaat, waarbij de erfgenaam een som geld krijgt, een bepaald goed of een bepaalde categorie van goederen, zoals bijvoorbeeld een antieke kast of alle boeken van de overledene.

Op deze legaten dienen wij als vzw geen successierechten te betalen. Zo kan uw genereus gebaar integraal ten goede komen aan onze werking.

Misschien bent u zo iemand? Misschien wil u met uw laatste wilsbeschikking ook zo’n warm gebaar stellen? Wij zijn u hier erg dankbaar voor.

Denk er eens rustig over na …

Voor meer informatie kan u altijd bij uw notaris terecht, maar ook wij kunnen u verder adviseren via onze notaris. Contacteer ons gerust via info@atouchofrose.be, wij nemen dan snel contact op met u.

After Work Party

A Touch of Rose nieuwsbriefBlijf op de hoogte!

Schrijf je gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang updates en uitnodigingen over specifieke thema’s.