KookworkshopAG2C4739

Dagelijks eten en drinken zijn zo vanzelfsprekend dat je er vaak niet bij stilstaat. Tafelen met gezin, familie of vrienden is vaak een gezellig en sociaal gebeuren. Maar wanneer je eetlust of voedingspatroon door  ziekte of  behandeling in het gedrang komen, wordt dit alles plots niet meer zo evident.

Je lievelingskost kan je plots niet meer bekoren, je moet jezelf verplichten om voldoende te eten, niets lijkt nog te smaken … Tijd om de hulp van een diëtiste in te roepen !

Samen gaan we op zoek naar oplossingen voor deze problemen en geven je tips om die vervelende vieze smaak te verdoezelen,  je eetlust terug op te krikken en andere smaken te leren kennen. Zo zorgen we ermee voor dat je voedings-gewoonten aangepast worden zodat je energie toch op peil blijft.

Ook na het beëindigen van je behandeling, blijft je voeding soms vragen oproepen. Eet ik wel gezond? Hoe kan ik mijn gewicht op peil kan houden? Ook hiermee kunnen we je helpen …

Verloop

Via ‘actieve’ kookworkshops testen we een aantal leuke receptjes uit die je toch kunnen smaken tijdens de behandeling, maken we verrassende dessertjes, of gaan we samen op zoek naar ‘gezonde’ en tevens lekkere gerechten om van te genieten na het beëindigen van de therapie. Je kan ook eigen tips doorgeven aan anderen en zo heel wat informatie uitwisselen.

We kokkerellen gezellig samen en praten voluit na onder het genot van een proevertje, een zalig rustmoment.

Praktisch

De kookworkshops gaan door van 13u30 tot 16u. De concrete data vind je onder Agenda.

We vragen een beperkte bijdrage van € 5 per kookworkshop per persoon.

Inschrijven kan via e-mail op elke.dewitte@azr.be met vermelding van: Kookworkshop + je naam en evt naam van je begeleider + je telefoonnummer

Je krijgt een bevestiging als je kan deelnemen.