Crumble met zomerfruitPompelmoessoepje met mango

Ingrediënten:
– 2 witte en 2 roze pompelmoezen, 1 rijpe mang0
– verse muntblaadjes
– 1 kaneelstokje, 2 jeneverbessen, 2 kruidnagels, 1 vanillestok
– 100 g suiker
– ¼ l witte wijn

Bereiding:
– snijd de zeste van 1 pompelmoes fijn. Breng deze aan de kook met de witte wijn, suiker, kaneelstok, opengesneden vanillestok, kruidnagel, jeneverbessen en 4 eetlepels fijngesneden munt. Laat 10 min koken, zeef en laat afkoelen.
– snijd de geschilde pompelmoes in partjes, schil de mango en snijd eveneens in partjes
– Serveer een mix van het gesneden fruit in een diep bord, overgiet met de ijskoude soep. Versier met wat extra gesnipperde munt en pompelmoeszeste.

Crumble met zomerfruitPompelmoessoepje met mango

Ingrediënten:
– 150 g boter
– 300 g bloem
– 120 g donkere basterdsuiker
– 500 g zomerfruit vb frambozen, aardbeien, bosbessen, braambessen, appel…
– weinig citroensap

Bereiding:
– was het zomerfruit, snijd de appel in kleine blokjes en besprenkel met citroensap
– meng de harde boter met de bloem en de suiker tot een kruimelstructuur wordt bekomen (gaat best met 2 messen)
– doe het fruit in een ovenschaal en bedek met het mengsel
– laat bakken gedurende 30 min in warme luchtoven op 180°C tot mooi bruin korstje gevormd is. Serveer lauw.
– lekker met een bolletje vanille ijs

Gevulde citroencakeGevulde citroencake

Ingrediënten:
– 3 eieren
– 150 g boter
– 150 g zelfrijzende bloem
– 150 g suiker
Voor citroenvulling:
– sap van 1 citroen, 1 eierdooier, 60 g poedersuiker, 20 g maizena, 1 zakje vanillesuiker
Voor glazuur:
– 3 eetlepels citroensap en 70 g poedersuiker

Bereiding:
– Roer de boter zacht, klop met suiker tot lichtgekleurde romige structuur. Klop er 1 voor 1 de eieren door en mix even, roer de bloem erdoor.
– vul de ingevette bakvorm of kleine cakevormpjes
– Bak gaar in warme luchtoven op 180°C en pas de baktijd aan volgens de grootte van de cakevorm. Grote cakevorm ongeveer 1 uur baktijd, maar ½ u voor kleine bakvormpjes. Laat de cake afkoelen.
– Voor de citroenvulling: giet 1 dl water in een steelpan, voeg maïzena, poedersuiker, vanillesuiker, sap van citroen en eierdooier toe. Klop goed door elkaar en verwarm op een zacht vuurtje tot de vloeistof mooi dikt. Laat afkoelen en smeer dit mengsel op de in 2 gesneden afgekoelde cake.
– werk af met citroenglazuur: citroensap en 70 g poedersuiker samen glad roeren.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: