Pasta ovenschotel met kippasta ovenschotel met kip

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 400 g kip
– 400 g prei, 1 gele paprika, 150 g tomatenblokjes, 1 ui
– 100 g tomatenpuree
– 2 dl room, 125 g mozzarella
– 300 g pasta
– 12 gedroogde tomaten, 6 eetlepels groene pesto
– vetstof, olijfolie, groentebouillonblokje, paprikapoeder, peper en zout

Bereiding:
– snipper de ui, snijd de gedroogde tomaten en de paprika in kleine blokjes en snijd de prei in fijne ringen
– snijd de mozzarella in fijne sneden
– meng de pesto met de room en de stukjes gedroogde tomaat
– fruit de ui, snijd de kip in fijne reepjes en laat bakken tot de kippenreepjes gaar zijn
– voeg de preiringen, paprikastukjes, tomatenpuree en een beetje water toe. Kruid met peper en zout en laat afgedekt op een zacht vuurtje pruttelen gedurende 15 minuten.
– voeg de room en tomatenblokjes toe en laat nog 2 min verder stoven.
– bereid ondertussen de pasta: breng water aan de kook met groenteblokje en kook de pasta gaar volgens aanwijzing op de verpakking
– Doe in een ovenschotel een laag pasta, groenten en kipmengeling en giet er de helft van de pestosaus over. Voeg afwisselend nog een laag pasta en groentemengeling toe, giet de rest van de pestosaus erover, leg er de schijfjes mozzarellakaas op en bestrooi met paprikapoeder.
– Schuif gedurende 10 min in de oven op 200 °C en laat even kleuren onder de grill.

Bleekseldergratin met kip en Briebleekseldergratin met brie

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 4 kipfilets
– 100 ml room, 180 g Brie
– 300 g bleekselder, 200 g kleine champignons, 2 uien, 1 teentje knoflook, bosje peterselie, 2 eetlepels citroensap, 1 kippenbouillonblokje
– vetstof, peper en zout
– krielaardappeltjes

Bereiding:
– Snijd de kippenfilet in blokjes, was de bleekselder en snijd in stukken van 4 cm. Wrijf de champignons droog schoon en snijd in 2 of 4 stukken (besprenkel met wat citroensap om verkleuren te voorkomen).
– Pel de uien, snipper ze fijn en fruit in een weinig olie. Voeg de kippenblokjes toe en roer er de selderstukjes en champignons onder. Pel de knoflook en pers uit boven de pan.
– Voeg rest van citroensap toe, alsook bouillon en room. Laat 5 min pruttelen met deksel en kruid met peper en zout. Kook de aardappelen gedurende 5 min even gaar, snijd in stukken en voeg toe. Roer er de gehakte peterselie onder (houd enkele takjes over ter versiering). Doe alles in een ovenschaal, snijd de kaas zonder de korsten in fijne plakjes en verdeel over de ovenschotel.
– zet gedurende 20 min in voorverwarmde oven tot de kaas mooi gesmolten en gekleurd is

Bloemkoolbroccoli gratin met quorn en geitenkaasbloemkool broccoli gratin

Ingrediënten:
– 1 kleine bloemkool, 1 broccoli
– 300 g quornblokjes
– 1 rode paprika, 1 teentje knoflook
– 200 g harde geitenkaas, 3 petit suissekaasjes, 6 dl melk, 8 eetlepels gemalen parmezaankaas
– 4 eetlepels bloem, 4 eetlepels paneermeel
– olijfolie, vetstof
– peper en zout, paprikapoeder

Bereiding:
– verwijder de zaadlijsten uit de paprika, snijd in kleine blokjes
– rasp de kaas of snijd in kleine blokjes
– verhit 2 eetlepels olijfolie, bak quorn gedurende 2 minuten en kruid met paprikapoeder
– kook broccoli – en bloemkoolroosjes gedurende 5 minuten
– voeg de groenten bij de quornblokjes en doe het geheel in een ovenschotel
– smelt de vetstof, voeg de paprikablokjes en de bloem toe. Giet er beetje bij beetje de melk bij terwijl je blijft roeren. De geitenkaas en de petit suissekaasjes eveneens toevoegen en al roerend tot net onder kookpunt brengen.
– giet de saus over de groenten, meng de parmezaankaas met het paneermeel en strooi deze over de saus
– plaats gedurende 30 min in voorverwarmde oven op 200°C. Dien op met wat stokbrood.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: