Linguini met spinazie/ricottasaus en gebakken kippenreepjes

Ingrediënten:
– 1 dubbele kippenfilet
– 400 g verse spinazie
– 1 potje ricottakaas
– melk of room (200-300 ml)
– groene pesto of pestoblokje
– bakmargarine
– kippenbouillon
– maïzena/bloem
– gemalen kaas
– 100 g linguini per persoon

Bereiding:
– snijd de kippenfilet in reepjes, bestrooi met kippenkruiden en bak in een pan
– kook de linguini in licht gezouten water
– stoof de spinazie in boter
– voeg de melk toe tot de spinazie bijna onder staat
– breng op smaak met kippenbouillon en groene pesto
– laat alles even sudderen
– zet op een laag vuurtje en voeg de ricottakaas toe
– indien nodig saus binden met maïzena/bloem
– dien op met de pasta, warme kippenreepjes en gemalen kaas

Gevulde canneloni

Ingrediënten(voor 5 personen):
– 500 g gemengd gehakt
– 1 ui / 1 teentje look
– 1 courgette / 3 wortelen / ½ rode paprika
– 5 buisjes canneloni /pers
– tomatenconcentraat
– Italiaanse kruiden / zout / nootmuskaat
– bakmargarine
– olijfolie
– melk
– bloem
– gemalen kaas

Bereiding:
– snijd de ui, courgette, wortel en paprika in kleine blokjes (brunoise)
– plet het teentje look
– stoof de ui en de wortelblokjes in olijfolie, voeg de look, courgette en paprika toe
– bak het gehakt in margarine
– roer de gestoofde groenten onder het gehakt
– voeg een eetlepel tomatenconcentraat toe (mag ook rode pesto zijn)
– breng op smaak met Italiaanse kruiden (Pomodori)
– laat even afkoelen en vul de buisjes
– maak een kaassaus op basis van een bechamelsaus
– leg de gevulde canneloni in een vuurvaste schaal
– overgiet met kaassaus en zet 20 min in de oven op 180 °C

Je kan ook kleine stukjes feta kaas, spekjes, zongedroogde tomaat, champignons, prei, … toevoegen.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: