Gevulde nestjes van filodeegfilodeeg

Ingrediënten:
– 5 vellen filodeeg
– 25 g vetstof
– 1 ei
Bereiding:
– Vouw de filodeegvellen open, bestrijk ze dun met boter en stapel ze op elkaar. Snijd ze in 9 vierkantjes, vet een muffinbakvorm in en bekleed elke holte van de bakvorm met een vierkantje filodeeg. Leg er dan nog 3 velletjes trapsgewijs op zodat de puntjes van de vierkantjes naast elkaar omhoog steken.
– Splits het ei, bestrijk elk bovenste velletje dun met eierdooier en bak gedurende 15 min goudbruin en gaar.
Vulling voor de nestjes:
Tomaat-ricotta: ontvel en ontpit een rijpe tomaat. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en meng samen met versnipperde bieslook onder 125 g ricottakaas. Breng op smaak met peper.
Zalm-prei: snijd 1 dunne prei in ringen, bak gaar in 1 eetlepel vetstof, breng op smaak met peper en zout. Voeg de reepjes toe aan kruidenkaas en vul de taartjes op. Verdeel hierover reepjes gerookte zalm.
Ei-gerookte spekjes: bak de spekblokjes krokant, klop het ei los met een beetje melk, giet over de spekjes en maak er een smeuig roereitje van.
Eiersalade van ganzenei: 1 ganzenei, 1 eetlepel mayonaise, 1/2 eetlepel mosterd, 1 eetlepel yoghurt, 1 theelepel verse kruiden: bieslook, peterselie, … Kook het ei hard, snijd het eiwit in kleine blokjes, prak de dooier met mayonaise, mosterd en yoghurt en de tuinkruiden door elkaar. Vul op en versier eventueel met wat rucola sla.
Roerei met verse tuinkruiden

Ganzeneieren met asperges en cocotte

Ingrediënten (voor 4 personen):cocotte
– 1 pakje kleine groene asperges
– 50 g boter, 8 eetlepels room, 75 g geitenkaas, 2 ganzeneieren
– 2 sneden beenham of hespsnippers
– peper, zout, nootmuskaat
– 1 ½ eetlepel fijngesnipperde bieslook

Bereiding:
– verwarm de oven op 200 °C
– Snijd de asperges in schuine plakjes en roerbak ze in ½ van de vetstof gedurende 3 minuten op een hoog vuur. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe samen met de snippers ham. Roer de kaas los en klop de eieren erdoor. Er mogen stukjes kaas te zien blijven, voeg de helft van de gesnipperde bieslook toe en room. Vet 4 vuurvaste potjes in met boter, verdeel de aspergepuntjes over de 4 schoteltjes en giet het eimengsel erover. Plaats een braadslede met een laagje kokend water in de oven en plaats de cocottes erin. Laat gedurende 20 min stevig en gaar worden. Direct serveren met een warme toast.

Paaskransjes van kwarkdeeg

Ingrediënten (voor 6 broodjes):paaskransjes voor bakken
– 1 ei, 85 ml melk, 125 g kwark, 6 abrikozen uit blik
– 1 snuifje zout
– 300 g bloem, 3 afgestreken eetlepels bakpoeder
– 75 g suiker, 1 zakje vanille suiker
– 60 ml plantaardige olie

Bereiding:
– Splits het ei. Meng het eiwit met de melk en de olie.paaskransjes na bakken
– Meng de bloem met bakpoeder, snuifje zout, suiker en kwark. Voeg dan het eiwitmengsel toe en roer tot een glad deeg, eerst met een houten lepel en kneed dan verder met je handen.
– verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier
– Bestrooi het werkvlak met wat bloem, deel het deeg in 6 stukken. Deel elk stuk nog eens in 3 gelijke hoeveelheden en maak er lange rollen van. Vlecht deze rollen en vorm er dan een krans van en druk de uiteinden goed aan elkaar. In het midden van elke krans leg je een goed uitgelekte abrikoos. Maak zo 6 kransen en leg deze op enige afstand van elkaar op de bakplaat.
– Klop de eierdooier los met wat melk en bestrijk hiermee de broodjes. Bak in de voorverwarmde oven op ongeveer 20 min goudbruin. Laat ze afkoelen op de rooster.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: