Pompoensoep met spinnetjespompoensoep met spinnetjes

Ingrediënten:
– 600 g pompoen, 1 ui, 2 tomaten, 2 takjes selder, eventueel 1 bosje verse peterselie
– 2 kippenbouillonblokjes
– peper, zout, paprikapoeder
– volle melk of room
– 150 g gehakt, spaghetti

Bereiding:
– schil en ontpit de pompoen en snijd in grove stukken
– snijd de selder, snipper de ui, snijd de tomaten in 4 stukken
– verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote kookpot, voeg er de gesnipperde ui aan toe en laat even aankleuren
– Voeg de blokjes pompoen, tomaat en selder toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat afgedekt koken gedurende 30 minuten en mix de soep.
– Kruid af met peper, zout, paprikapoeder. Voeg eveneens wat melk of room toe.
– versier voor opdienen eventueel met gemalen peterselie
– Extra voor Halloween: kleine gehaktballetjes rollen, steek er de stukjes spaghetti door en laat doorkoken – dit worden de spinnetjes. Giet de warme soep over deze spinnetjes.

Gevulde pompoengevulde pompoen

Ingrediënten:
– kleine pompoenvariaties : 400 g vruchtvlees en de uitgeholde pompoen gebruiken om op te vullen, 100 g erwten (vers of diepvries), 1 courgette, 1 sjalot, teentje look, 400 g gepelde tomaten (eventueel uit blik)
– 500 g gehakt, 100 g gerookte spekjes
– 1 vleesbouillonblokje
– peper, zout, 1 koffielepel oregano
Lekker met gegratineerde aardappelpuree: aardappelen, volle melk, paneermeel , nootmuskaat en weinig vetstof.

Bereiding:
– snipper de sjalot fijn en stoof even in weinig vetstof
– Voeg het gehakt toe en plet met een vork tot het goed doorbakken is, voeg gerookte spekjes toe. Snijd de pompoen en de courgette in kleine blokjes en voeg samen met de erwtjes ook toe aan het gehaktmengsel. De gepelde tomaten erbij gieten, fijn gesneden look en eventueel nog wat bouillon.
– Laat het geheel ongeveer 5 min sudderen, niet laten platkoken !!
– breng op smaak met oregano, peper en zout
– verwijder de overbodige pulp uit de pompoen en vul deze op met het vlees-groentemengsel
– aardappelpuree bereiden, op gevulde pompoen aanbrengen, maak met een vork streepjes in de puree, bestrooi met paneermeel en verdeel er 1 eetlepel vetstof over in klontjes
– leg de pompoen in een ovenschaal en laat gedurende 20 min verder garen

Chocolade brownies met pompoenvullingchocolade brownie met pompoenvulling

Ingrediënten:
– 180 g donkere chocolade
– 180 g boter, 3 eieren, 120 g roomkaas
– 300 g suiker, 2 eetlepels vanille extract
– 130 g bloem
– 150 g pompoen (butternutpompoen is zoeter en zonder draadjes)
– snuifje zout, nootmuskaat, gemberpoeder, kaneelpoeder

Bereiding:
– Maak pompoenpuree, pureer tot een gladde massa. Kruid met nootmuskaat, kaneel, gemberpoeder, ½ eetlepel vanille extract en 50 g suiker. Laat afkoelen en voeg de roomkaas toe.
– smelt 180 g chocolade en 180 g boter in bain marie, voeg de rest van de suiker, vanille extract, eieren en snuifje zout toe
– meng in deeltjes de bloem onder het geheel
– bekleed een ovenschaal met bakpapier, vul met ½ van het deeg, spreid er de pompoenpuree over en vervolledig met de rest van het beslag
– bak in voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 45 min
– laat afkoelen en snijd in vierkantjes

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: