Zacht gemarineerde scampi’s

Ingrediënten:
– scampi’s (hoeveelheid als voorgerecht: 3 à 5 stuks volgens grootte van de scampistaarten)
– 7 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel gemalen peterselie, ½ ui
– 1 theelepel lookpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, peper en zout
Bereiding:
– pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal
– versnipper de ui, voeg de andere ingrediënten toe
– meng de scampi’s in de marinade en laat een kwartiertje rusten in de koelkast
– Maak de barbecue klaar voor grillen op indirecte manier, plaats de gemarineerde scampi’s in een aluminiumbakje op de rooster vlak boven de kolen. Verplaats na een aantal minuten naar de indirecte zone (niet boven de kolen) en sluit af met deksel, roer af en toe. Doordat de scampi’s kunnen sudderen in de marinade ipv boven de kolen, zullen ze heerlijk mals en niet te droog zijn.

Kippenlollies met honing en limoen

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 4 kipfilets
– 1 teentje knoflook
– 1 theelepel limoensap, 1 eetlepel plantaardige olie, 1 eetlepel honing, 3 eetlepels sojasaus
Bereiding:
– Meng de sojasaus, honing, plantaardige olie, limoensap en geperste knoflook in een ondiepe schaal. Snijd elke kipfilet in 4 lange repen. Wentel de kip goed in de marinade en zet afgedekt gedurende 30 min in de koelkast.
– Verhit de barbecue, steek de kippenreepjes op een stokje en grill tot de kippenlollies goed gaar zijn. Draai regelmatig tot ze mooi gekleurd zijn.

Zuiders groentepakketje van de barbecue

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika, 2 tomaten, 4 stengels lente ui
– 150 g feta kaas
– olijfolie, peper en zout, provençaalse kruiden volgens smaak
Bereiding:
– Snijd de aubergine, de tomaten, de courgette en de paprika in kleine stukjes. De lente ui wordt in fijne ringetjes gesneden.
– Leg 4 vellen aluminiumfolie op het aanrecht, verdeel de groenten over deze 4 vellen. Verdeel tevens de verkruimelde fetakaas over de pakketjes. Breng op smaak met peper, zout en provençaalse kruiden. Voeg nog een scheutje olijfolie toe.
– plooi de pakketjes goed dicht en leg ze ongeveer 20 min op de barbecue

Couscousslaatje met tomaat en verse munt

Ingrediënten:
– 2 zakjes couscous
– 2 verse vleestomaten, 1 rode ui, platte peterselie, citroensap
– verse muntblaadjes, olijfolie
– peper en zout
Bereiding:
– kook de couscous gaar volgens de verpakking (gekookt water overgieten en laten weken)
– tomaat ontvellen en ontpitten, vervolgens in kleine blokjes snijden
– Snipper de ui fijn, voeg de couscous toe met olijfolie en wat citroensap, meng met de stukjes tomaat. Kruid af met peper en zout en dien fris op. Breng kleur aan met wat versnipperde bladpeterselie.

Gegrilde nectarine met mascarponekaasvulling

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 2 grote of 4 kleine nectarines
– 250 gram mascarponekaas, 125 g witte kaas
– amandelschaafsel
– enkele rode vruchten (vb aardbei, bessen, …) om te versieren
– vanillesuiker, poedersuiker, beetje olie
Bereiding:
– rooster de amandelschilfers tot goudbruine kleur
– snijd de nectarines overlangs door, draai voorzichtig de twee helften van elkaar los en verwijder de pit
– Smeer het vruchtvlees in met een beetje olie, leg de nectarines met het vruchtvlees naar beneden op het vuur. Sluit het deksel van je barbecue en gril de nectarines tot ze mooie grillstreepjes hebben gedurende 3 tot 5 minuten.
– Meng de mascarponekaas met de platte kaas, breng op smaak met poedersuiker en vanillesuiker (kan ook met merg van een vanillestokje of enkele druppels vanille essence). Leg op elke helft van de nectarine wat mascarponemengsel en versier met rode vruchten en amandelschaafsel.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: