Pompoensoep met peperkaas

 

(uit Smakelijk ! 4 – Colruyt)

 

Ingrediënten (voor 6 personen):
– 1 pompoen (ongeveer 600 g), 2 tomaten, 1 prei, 1 rode paprika, 1 sjalot, 2 teentjes knoflook
– 1,5 liter groentebouillon (3 blokjes oplossen in 1,5 l heet water)
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 koffielepel tijm, 1 koffielepel paprikapoeder, peper en zout
Voor de kruidenolie: 1,5 dl olijfolie, 1 plantje peterselie, 1 plantje basilicum
Voor de peperkaas : 1 petit- suissekaasje, 2 dl room, zwarte peper
Voorbereiding:
– schil en ontpit de pompoen en snijd in grove stukken, snij de prei eveneens in grove stukken – verwijder de witte zaadlijst en de pitjes uit de paprika en snijd grof, snijd de tomaten in vier, snij de sjalot grof en snipper de knoflook fijn
– snipper ook de peterselie en de basilicum fijn (houd enkele blaadjes over ter versiering) en meng dit met de olijfolie en mix heel fijn. Kruid af met peper en zout.
– voor de peperkaas: klop het petit-suissekaasje met de room en kruid met peper en zout

 

Bereiding:
– verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote kookpan. Stoof de sjalot, knoflook en prei even aan. Voeg er de blokjes pompoen, paprika en tomaat aan toe. Kruid met paprikapoeder en tijm. Overgiet met de groentebouillon en laat afgedekt koken gedurende 15 minuten. Mix de soep en kruid met peper en zout. Indien te dik, nog wat aanlengen met water.
– dien warm op – serveer eventueel kruidenolie en peperkaas afzonderlijk, dan kan iedereen toevoegen volgens smaak

 

Pompoenlasagne

 

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 1 kg pompoen, 1 ui, 1 teentje knoflook, enkele snippers bieslook, 10 zongedroogde tomaten
– Italiaanse kruiden
– 1 bakje zure room, 200 g gemalen kaas, 1 potje feta kaas
– 1 pak lasagne blaadjes
– olijfolie
– 400 g gehakt
Bereiding:
– schil de pompoen, snijd in plakjes en kook in zout water gedurende 5 à 10 minuten, stamp tot moes
– fruit de ui en knoflook in olie, voeg het gehakt toe en schep regelmatig om en plet het met een vork tot het vlees korrelig en goudbruin gebakken is en meng samen met de Italiaanse kruiden door de pompoenmoes. Voeg de in stukken gesneden gedroogde tomaten toe.
– kook de lasagne
– smeer de ovenschaal in, vul met een laag lasagneblaadjes, een laag pompoenmengsel en fetablokjes, gemalen kaas en herhaal deze laagjes afwisselend tot de pompoen op is
– bovenste laag moet lasagne zijn, meng de bieslook met de zure room en bestrijk hiermee de bovenste laag
– plaats de schaal gedurende 30 à 45 minuten in heteluchtoven op 180°C

 

Pompoencake

 

Ingrediënten (voor 4 cakejes):
– 600 g pompoen
– 50 g gesmolten boter, 2 eieren
– 150 g suiker, 75 g zelfrijzende bloem
– 50 g amandelen, half zakje rozijnen
– geraspte schil van sinaasappel en limoen

 

Bereiding:
– week de rozijnen, vet de ovenschalen in
– snij het vruchtvlees in stukken, bak in een grote ovenschaal gedurende 20 minuten op 180°C, pureer het vruchtvlees
– voeg de suiker, de amandelen, sinaasappelschil, limoenschil en de rozijnen toe
– zeef de bloem en voeg toe
– klop de eierdooiers, eiwit apart stijf kloppen
– roer eerst het eigeel onder het mengsel en spatel er dan voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder
– verdeel het deeg over de 4 schalen
– bak gaar in voorverwarmde oven op 180° C

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: