Champignontaart

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 1 rol gebruiksklaar bladerdeeg, 1 rol gebruiksklaar kruimeldeeg
– 500 g champignons, 2 uien, 1 teentje knoflook, enkele takjes (blad)peterselie
– 3 eetlepels olie
– 3 eieren, 200 g gerookte hamsnippers, 100g kruidenkaas
– 20 cl room

Bereiding:
– maak de champignons schoon en snijd in kleine stukken. Pel de uien en de knoflook en snipper fijn. Was de peterselie, dep droog en hak fijn.
– verhit de vetstof, laat de uien en knoflook erin fruiten. Voeg de peterselie en de champignons toe. Laat 15 minuten stoven tot alle vocht verdampt is. Kruid met peper en zout en laat dit mengsel even afkoelen.
– klop de 2 eieren los met de room, kruid af
– verwarm de oven voor op 200°C
– bekleed een taartvorm met een vel kruimeldeeg, prik het deeg in met een vork. Verdeel de champignonbereiding over de taartbodem. Voeg de snippers gerookte ham en de kruidenkaas toe. Overgiet met het eier-roommengsel. Bedek met een rol bladerdeeg en druk de randen goed aan. Maak een gaatje in het midden van het deegdeksel (steek er een stukje bristolkarton in zodat de stoom kan ontsnappen).
– klop de eierdooier los met 1 eetlepel water, besmeer de taart ermee. Laat de taart bakken op 45 minuten in de oven op 200°C.
– dien warm op (eventueel met een slaatje)

Warme paddenstoelenmousse

recept uit: Gezond eten rond chemotherapie – José Van Mil

Ingrediënten (voor 4 kleine porties):
– 300 g paddenstoelen, 1 klein uitje, 1 teentje knoflook
– scheutje olijfolie
– 2 eieren
– 2 sneden bruin brood
– peper en zout

Bereiding:
– maak de paddenstoelen schoon, snijd ze in kleine stukken. Pel en hak het uitje en de knoflook fijn.
– verhit een scheutje olie, bak de groenten even op en laat 5 minuten stoven.
– maal het brood fijn (met staafmixer) tot kruimels. Voeg het paddenstoelenmengsel en de eierdooier toe en pureer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
– klop het eiwit stijf en spatel het door het paddenstoelenmengsel.
– verdeel het mengsel over 4 kleine ingevette ovenvaste schaaltjes, zet in de oven en bak gedurende ongeveer 15 minuten tot ze stevig beginnen te worden.
– serveer warm

Penne met boschampignons en walnoten

Ingrediënten (4 personen):
– 400 g penne
– 600 g boschampignons/oesterzwammen/…
– olijfolie
– 20 walnoten
– Parmezaan schilfers
– bladpeterselie
– rozemarijn/tijm
– Boursin cuisine Champignon
– peper en zout

Bereiding:
– kook de penne beetgaar in licht gezouten water
– rooster de walnoten
– borstel de champignons en bak ze in de wok in een weinig olijfolie (kruiden met peper, zout en gehakte tijm)
– voeg de gekookte penne toe
– meng met een lepel Boursin Cuisine
– hak een weinig rozemarijn en voeg toe
– verdeel in porties en werk af met bladpeterselie, geroosterde noten en schilfers parmezaan

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: