Gevulde appel

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 4 Granny smith appels, 1 citroen, 1 limoen
– 2 wortelen, enkele takjes witte selder, 1 ui, 200 g gemengde sla
– peper en zout, paprikapoeder, enkele peperbolletjes, 1 dl azijn
– 1 eetlepel munt, 1 eetlepel gehakte lente-uitjes, enkele takjes peterselie, tijm en laurier, 1 eetlepel gehakte bieslook, takjes koriander
– 2 dl yoghurt
– 4 sneden gerookte zalm, 4 scampi’s
– pijnboompitjes

Bereiding:
– breng ½ l water aan de kook met een scheutje azijn, laurierblaadje, tijm, sap van ½ geperste citroen
– voeg de fijngesneden wortel, selder en gesnipperde ui toe en laat deze gedurende 10 minuten pocheren
– snijd het bovenste deel ’gekarteld’ van de appel en hol de appel voorzichtig uit. Besmeer de binnenkant met de rest van het citroensap om verkleuring te voorkomen
– meng de yoghurt met de fijne tuinkruiden, limoensap volgens smaak
– snipper de gerookte zalm, voeg de in blokjes gesneden appel toe en meng voorzichtig
– vul de appels met het slaatje, bak de scampistaarten even op en gebruik deze als versiering. Plaats de gevulde appel op een bedje van gemengde sla met geroosterde pijnboompitten. Bestrooi met wat paprikapoeder en dien fris op.

 

Gevulde avocado met tomaat

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 80 g grijze garnalen
– 4 rijpe avocado’s, 3 tomaten, 4 lente-uitjes, 1 Spaans pepertje
– sap van 1 limoen, ½ plantje koriander, peper en zout
– 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:
– snijd de ontpitte en gepelde tomaat in kleine blokjes
– snipper het pepertje, koriander en de lente-uitjes fijn en meng deze met de tomatenblokjes. Besprenkel met de olijfolie en limoensap. Kruid met peper en zout.
– snijd de avocado’s in de helft, verwijder de pit en besprenkel ook met wat citroensap.
– vul de uitgeholde avocado met het mengsel en versier met de garnalen.

 

Frisse salade met meloen en feta

Ingrediënten (voor 4 personen):
– voor de dressing: 175 g frambozen (uit de diepvries), 2 theelepels Dijonmosterd, 1 eetlepel rode wijnazijn, 2 eetlepels ahornsiroop, 1 eetlepel vers citroensap, ½ bosje verse munt
– voor de salade: 80 g rucola sla, 300 g gemengde meloen (galia, watermeloen, suikermeloen), 200 g fetakaas, 15 zwarte olijven, 1 kleine rode ui, 1 eetlepel olijfolie, verse gemalen peper

Bereiding:
– ontdooi de frambozen en pureer ze met de staafmixer, duw nog even door een zeef om de pitjes te verwijderen. Meng de frambozenpuree met de wijnazijn, olijfolie, mosterd, ahornsiroop en citroensap.
– breng op smaak met peper en zout en gehakte muntblaadjes
– meng in een grote kom de sla, fetablokjes, ui in ringen gesneden, olijven, gemengde meloenblokjes
– besprenkel met de dressing

 

Meloendrankje

Ingrediënten (voor 500 ml):
– een stuk galiameloen (300 g met schil)
– stuk watermeloen (300 g met schil)
– stuk meloen met oranje vruchtvlees (300 g)
– 1 citroen
– 1 theelepel ruwe rietsuiker
Voor de garnering : citroenmelisse

Bereiding:
– haal de pitten uit de meloen, snijd het vruchtvlees in stukken, doe deze in de blender
– voeg het sap van de citroen toe en mix tot een homogeen geheel
– voeg ijsblokjes toe volgens wens
– versier met een takje citroenmelisse, serveer met een rietje

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: