Het woord Pranayama bestaat uit 2 delen nl. Prana en Ayama. Prana is de vitale energiebron achter alle levensactiviteiten, Ayama betekent controle.  Dus Pranayama betekent ‘de controle van de vitale energie’.  Ons leven bestaat uit bewegingen op verschillende niveau’s: fysiek, mentaal, emotioneel, intellectueel en spiritueel.  Door het beoefenen en bestuderen van Pranayama leren we deze bewegingen te beheersen.

We leren onze Prana controleren door controle van onze ademhaling. Ademen is een continu proces van bij de geboorte tot aan de dood, het is een indicatie van leven.  De ademhaling wordt automatisch gecontroleerd door ons autonoom zenuwstelsel maar kan ook door onze wil gecontroleerd worden.  We kunnen ons autonoom zenuwstelsel leren controleren door het beoefenen van Pranayama.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk aangezien er geen zwaar fysieke dingen van jullie verwacht worden. Je kan deze workshop zelfs zittend van op een stoel perfect volgen.

Deze workshop gaat door op donderdag 9 november van 14u tot 15u in A touch of Rose. Graag inschrijven via een mailtje naar info@atouchofrose.be. Deelnemen is gratis als je in de Sint-Jozefkliniek in behandeling bent, zoniet vragen we een kleine bijdrage van €5 per persoon.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: