Zorgmassage bij kanker

Als je behandeld wordt of werd omwille van kanker, kan je zelfbeeld hierdoor een flinke deuk krijgen. Elke behandeling, zoals operatie, chemotherapie of radiotherapie heeft een effect op je lichaam dat soms helemaal anders lijkt aan te voelen. Je huid is droger of geïrriteerd, je spieren zijn gespannen, je hebt littekens die je onzeker maken.

Al deze klachten maken dat je je minder goed voelt in je vel, en dat heeft dan weer een effect op je geest. Personen met kanker gaan door een heel moeilijke, emotionele periode en worden op heel wat vlakken uitgedaagd en uit balans gebracht.
‘A touch of Rose’ schenkt belangrijke aandacht aan het opvangen van de neveneffecten van de behandelingen en biedt o.a. een ontspannende lichaamsmassage aan. Wij zijn er om net deze periode aangenaam te maken voor jou.
Zowel lichamelijk als geestelijk hebben de diagnose, de ziekte en de bijhorende behandelingen een heuse impact op de levenskwaliteit. Massage kan op zulke momenten de zorgen en de pijn verzachten. Ze biedt geen genezing, maar ondersteunt via deze ontspanning het immuunsysteem en de gedachten. Dit alles draagt bij tot een verbetering van het leven en dit naast de nodige medische zorg.

Wat is het?

Het gaat om een zeer zachte vorm van massage, toegepast door een professionele masseur. Iets waar je baat bij kunt hebben bij het verwerkings- en genezingsproces.
Meerdere internationale wetenschappelijke onderzoeken, bevestigen dat een massage, klachten zoals vermoeidheid, depressies, misselijkheid en pijn kunnen verminderen. Bij kankerpatiënten blijken zich door intensieve huidcontact een sterker en gezonder te voelen.  Deze specifieke vorm van massage werkt helend bij kanker.

Verloop

Tijdens een verzorging van 45 minuten kies je zelf in overleg met onze enthousiaste en bekwame zorgmasseur, Carine Vermeiren van Body Flow in Temse, welke behandeling u verkiest.

Doelgroep

Deze verwensessie is voorbehouden voor patiënten die in de St-Jozefkliniek Bornem in behandeling zijn of reeds een behandeling achter de rug hebben. Wij bieden aan elke patiënt twee verwenbehandelingen aan met een minimum tussenperiode van drie maanden. Ook onze mannelijke patiënten zijn van harte welkom en ontvangen een verwenbehandeling op hun maat !

Praktisch

Deze verwensessie vindt tweemaal per maand plaats op maandagnamiddag om 13u30, 14u30 of 15u30. De concrete data vind je in agenda op onze website.

Als patiënt van ons ziekenhuis krijg je twee verwenbehandelingen gratis aangeboden. Wil je graag nog een extra verwenbehandeling, dan betaal je hiervoor een beperkte bijdrage van € 15. Je kan maximaal 3 verwenbehandelingen krijgen bij A touch of Rose, zodat we voldoende ruimte hebben om al onze patiënten te helpen.

Ben je niet in behandeling in ons ziekenhuis, maar wil je toch graag genieten van deze extra zorgen, dan betaal je € 15 per verwenbehandeling, in totaal ook maximaal 3.

Reserveren kan via email op info@atouchofrose.be met vermelding van: Verwensessie zorgmassage + voorkeursdatum en -uur + naam en voornaam + telefoonnummer + waar je in behandeling bent.  Je krijgt van ons een bevestiging van je reservatie.