Muziek in het moment 

Waar woorden tekortschieten, spreekt de muziek (Hans Christian Andersen)

De sessie is moeilijk in woorden te vatten. In een groepje van 6 à 8 deelnemers doen we verschillende dingen met muziek. Eigenlijk hangt alles van de groep af, dus workshops kunnen erg variëren van groep tot groep.

We beginnen met het beluisteren van verschillende stukken en praten over waar deze ons aan doen denken, wat ze losmaken in ons.

Dan komt ieders muziekstijl aan bod: een nummer dat ons raakt, dat gekoppeld is aan een bepaalde periode, wat plezier brengt, dat steun geeft …

Vervolgens gaan we hiermee met de groep aan de slag: wie herkent dit? We kijken naar onze gelijkenissen en verschillen. We kunnen improviseren op verschillende instrumenten, we kunnen andere nummers beluisteren, we kunnen op andere manieren creatief aan de slag gaan, we kunnen muzikale spelletjes doen, we kunnen een eigen nummer maken …  Alles kan, niets moet.

We sluiten af met een djembé- of ander instrument-jamsessie.

De omschrijving ‘muziektherapie’ is voor veel mensen een drempel. We nodigen jullie uit om het tòch te proberen. Jullie hoeven helemaal niets van muziek te kennen om mee te doen. Het is eigenlijk gewoon leuk.

Verloop

Deze namiddag wordt begeleid door Karen April, muziektherapeute en IV-therapeute i.o. Zij is ook werkzaam in De Remise te Bornem.

Praktisch

We vragen een kleine bijdrage van € 5. Om praktische redenen wordt het aantal deelnemers beperkt tot maximum 8. De concrete data vind je in de Agenda op onze website.

Inschrijven kan via e-mail op info@atouchofrose.be met vermelding van: Muziek + je naam en voornaam + telefoonnummer + ziekenhuis van behandeling.

Je krijgt een bevestiging als je kan deelnemen.