Mindful wandelen

Voel je je opgejaagd, gestrest of overprikkeld? Heb je moeite met ontspannen? Al eens gedacht aan wandelen? Of nog beter: mindful wandelen! Wandelen op zich werkt stressverlagend. Het is een ritmische activiteit die je parasympatische zenuwstelsel activeert. Dit maakt je rustig en zorgt voor een helder hoofd.

Wanneer je mindful wandelt, wordt dit effect nog versterkt doordat je gaat oefenen met ‘bewuste aandacht’. Door je aandacht heel bewust te richten op wat je tijdens de wandeling voelt, ziet, ruikt en hoort, denk je minder na en zit je niet zo vast aan zaken uit het verleden of zaken die nog gaan komen. Hierdoor worden stress, piekeren, angst en soms zelfs pijn gereduceerd.

Verloop

Deze workshop wordt gegeven door Bart Perdaens, massagetherapeut, relaxatie-specialist en creatief therapeut en Tonia Op de beeck, wandeltherapeut, psychotherapeut en loopbaancoach, beiden werkzaam in De Remise te Bornem.

Na een korte introductie trekken zij samen met jou en de andere deelnemers de natuur in en laten ze je ervaren wat mindful wandelen is. Door stap voor stap te focussen op de zintuigen en stil te staan bij wat dit met je doet kan je het ‘nu’ leren ervaren en de zorgen en drukte van elke dag ver achter je laten. Leer even loslaten en ‘echt’ genieten van wat de natuur je te bieden heeft.

Praktisch

Deze workshop gaat tweemaal per jaar door. We vragen een kleine bijdrage van € 5. Om praktische redenen wordt het aantal deelnemers per wandeling beperkt tot maximum 10. De concrete data vind je in de Agenda op onze website.

De wandeling is in de buurt van ‘A touch of Rose’ en is zo afgestemd dat iedereen op zijn eigen tempo kan deelnemen. Tijdens de wandeling wordt regelmatig stilgestaan zodat er voldoende rustpauzes mogelijk zijn. Voorzie makkelijke stapschoenen en regenkledij indien nodig.

Inschrijven kan via e-mail op info@atouchofrose.be met vermelding van: Mindful wandelen+ je naam en voornaam + je telefoonnummer. Je krijgt een bevestiging als je kan deelnemen.