A touch of Rose juni 2014 (7)

Waarom knutselen, schilderen of tekenen?

Als je mama, papa, oma of opa kanker heeft, dan kan het zijn dat je je boos, verdrietig, angstig of machteloos voelt. De ziekte “kanker” zet niet alleen het leven van de zieke op zijn kop, maar ook dat van jou en de rest van de familie. Het is heel normaal dat je je vragen stelt en je ongerust maakt.  Andere kinderen die een familielid met kanker hebben, voelen dit ook.

Soms helpt het om erover te praten en vragen te stellen. Of misschien wil je dit juist niet doen. Je kan er ook rond knutselen, schilderen of tekenen. Soms is het makkelijker een gevoel om te zetten in een beeld. Dit is vaak  meer ondersteunend dan woorden. Misschien wil je  mama, papa, oma of opa ook helpen, maar weet je niet goed hoe. Het zal je misschien verwonderen, maar dit hoeft niet altijd via woorden en daden te gebeuren. Je kan  ook op een creatieve manier ondersteunend zijn naar de zieke, jezelf en anderen.

Verloop

Wil je graag samen gevoelens en bezorgdheden op een creatieve manier delen met andere kinderen die ook geconfronteerd worden met kanker in de familie, dan ben je welkom in de workshop “Beeldend werken met (klein)kinderen van kankerpatiënten”.

De workshops gaan door op vraag en in onderling overleg met onze therapeute. Via eenvoudige opdrachten wordt geleerd uitdrukking te geven aan wat je bezighoudt. Verschillende soorten materiaal kunnen hierbij worden gebruikt: verf, klei … Geen probleem dat je geen ervaren artiest bent. Het gaat om jezelf en je eigen beleving.

Praktisch

De sessies ‘Beeldend werken met kinderen’  vinden plaats onder begeleiding van een ervaren kindertherapeute.

Deelname is gratis, maar een vrijblijvende gift in één van onze roze kikkers om materiaal en een drankje te bekostigen, is steeds welkom.

Als je denkt dat jouw kinderen of kleinkinderen hier nood aan hebben, stuur ons dan een mailtje op info@atouchofrose.be en we kijken wat we voor jou kunnen organiseren.