Wok met scampi, zalm en groene aspergesWok3

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 20 scampi’s
– 200g gerookte zalm
– 1 pakje kleine groene asperges
– 1 pak wokgroenten of zelf groentesamenstelling maken: wortelen, sojascheuten, preiringen, lente uitje, broccoli, mini maistopjes…
– 1 potje zure room
– sesamolie, currypoeder, peper en zout
– tagliatelli
Bereiding:
– Snijd de wokgroenten in kleine stukken (asperges in 3 stukken), verhit de sesamolie in de wokpan en laat de groenten gedurende enkele minuten wokken tot ze beetgaar zijn. Haal ze terug uit de wokpan.
– roerbak nadien de ontdooide scampi’s, snijd de gerookte zalm in dunne reepjes en laat even meebakken, breng op smaak met peper, zout en currypoeder
– voeg de groenten terug toe en voeg tevens de zure room toe. Laat nog even warmen.
– kook ondertussen de tagliatelli beetgaar

Kippenreepjes met rode currypasta en kokosmelkWok1

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 400 g kippenfilet
– 1 ui, 1 groene paprika, 150 g sojascheuten, 1 klein bakje champignons, 250 g peultjes, 1 trosje broccoli
– 2 eetlepels olie, 1 blikje kokosmelk
– 100 ml kippenbouillon
– basmatirijst
– 2 à 3 eetlepels rode Thaise currypasta (kant en klaar te verkrijgen in supermarkt)
Bereiding:
– Snijd de kippenfilet in fijne reepjes, verwarm de olie in de wokpan en laat de reepjes bruin kleuren. Voeg de rode currypasta toe en roerbak enkele minuten. Haal de kip uit de wokpan en houdt warm.
– Was de groenten, verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd in fijne reepjes. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd ook de champignons in fijne plakjes.
– Verhit de olie in de wokpan, fruit de fijngesneden ui en de paprikareepjes en voeg tevens de andere groenten toe. De sojascheuten pas als laatste groente toevoegen om knapperig te blijven! Voeg de kippenbouillon toe en laat verder garen.
– kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking
– voeg de gare kippenreepjes bij de groenten, giet de kokosmelk erbij en laat nog even garen
– schep de rijst op een bord, voeg het wokgerecht toe en versier met wat bladpeterselie

Wok met varkensreepjes, witloof en graantjesmosterdWok2

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 400 g varkensfilet, 100 g spekblokjes
– voor de marinade: 3 eetlepels honing, 3 eetlepels sojasaus, 1 teentje knoflook
– 4 stronkjes witloof, 1 kropsla, 100 g sojascheuten, bladpeterselie ter versiering, 2 cm verse gember
– sesamzaadjes, 2 à 3 eetlepels graantjesmosterd

Bereiding:
– Maak de marinade van honing, sojasaus en geperste knoflook en meng de fijngesneden reepjes (ongeveer 4 mm dik) varkensfilet door de marinade. Laat ongeveer 30 min marineren.
– Snijd ondertussen het witloof in reepjes (haal de harde kern eruit), snijd de kropsla in 8 stukken en was de sla.
– Wok de varkensreepjes in de sesamolie, voeg de spekblokjes toe en laat verder garen. Voeg ook de zeer fijngesneden gember toe.
– Doe na 2 minuten de reepjes witloof en de sla erbij. Breng op smaak en laat verder wokken. Blus eventueel met wat water en voeg de mosterd toe volgens smaak.
– Rooster de sesamzaadjes even om een meer uitgesproken smaak te bekomen. Versier met verse bladpeterselie.
– lekker met Chinese mie of rijstnoedels

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: