Thaïse kippenreepjes met gewokte groenten

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 400 g kippefilet
– 1 ui, 1 groene paprika, 250 g sojascheuten, 250 g champignons, 250 g peultjes, 500 g broccoli
– 2 eetlepels Thaïse rode currypasta (kant en klaar te verkrijgen)
– 100 ml kippebouillon
– 2 eetlepels olie
– 1 blikje kokosmelk
– 240 g basmatirijst

Bereiding:
– snijd de kippefilet in reepjes, verwarm de olie in de wokpan en laat de kippenreepjes bruin kleuren. Voeg de rode currypasta toe en roerbak enkele minuten. Haal de kip uit de pan en houdt deze warm.
– was de peultjes, de broccoli en de sojascheuten. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd deze in fijne reepjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd eveneens de champignons in dunne plakjes.
– verhit de olie in de wokpan, fruit even de fijngesneden ui en de paprikablokjes. Voeg dan de broccoliroosjes, champignons en de peultjes toe. Laat deze groenten gaar stoven – voeg eventueel een weinig kippenbouillon toe.
Om knapperige sojascheuten te hebben, wordt deze groente als laatste toegevoegd.
– kook ondertussen de rijst gaar
– doe de kippenreepjes bij de gare groenten en voeg als laatste de kokosmelk toe. Laat nog even sudderen.
– schep de rijst op een bord, voeg de kip toe. Versier eventueel met verse peterselie.

Duo van zalm en venkel in de wok

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 500 à 600 g zalm
– 2 venkelknollen, 1 rode paprika, 3 stengels witte selder
– citroengras
– 1 limoen
– visbouillon
– viskruiden
– 2 eetlepels (rijst)olie
– 1 pakje mie

Bereiding:
– zalmfilet in reepjes snijden en kruiden. Verwarm de olie in de wokpan, bak de reepjes, voeg limoensap toe en houdt deze warm.
– was de venkel, paprika en witte selder. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd alle groenten in blokjes.
– verhit de olie in de wokpan, fruit de groenten aan. Laat ze verder stoven. Breng op smaak met visbouillon.
– voeg gesnipperd citroengras toe (naar eigen smaak)
– kook ondertussen de mie gaar
– doe de zalmreepjes bij de gare groenten, voeg de mie toe en roer om

Tip: Dit gerecht kan ook met scampi gemaakt worden en afgewerkt met een beetje room.

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: