Zomers hamburgerbroodje met wasabimayonaiseHamburgerbroodje 2

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 600 g kalfs- of gemengd gehakt, 1 ei
– enkele eetlepels sweet chilisaus
– paneermeel, peper en zout, paprikapoeder
– verse peterselie, 2 tomaten, gemengde sla, 1 komkommer, 1 ui
– 4 keizerpistolets, sesamzaadjes
– mayonaise, wasabipasta

Werkwijze:
– verse peterselie malen, ui fijn snijden
– gehakt op smaak brengen met kruiden. Gemalen peterselie, gesnipperde ui, ei en paneermeel toevoegen. Als laatste de chilisaus goed mengen onder het geheel.
– meng de mayonaise met wasabipasta (let op, is vrij sterk van smaak)
– was de groenten en maak een rauwkostslaatje
– vorm 4 hamburgers van het gehaktmengsel, duw de zijkanten even in de sesamzaadjes en bak de hamburgers gaar
– snijd de keizerpistolets in 2, besmeer beide zijden met de wasabimayonaise en leg er de warme hamburger tussen
– opdienen met gemengde rauwkost – eventueel met zacht slasausje

Visburger met lenteuitjeVisburger met lente-uitje

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 600 g witte seizoensvis zoals pangasiusfilet, koolvisfilet
– 3 lente-uitjes, ½ rode chilipeper, bosje verse bieslook
– 1 ei
– peper en zout
– 60 g paneermeel
– ½ citroen, bereidingsvet (neutrale bakolie)
– enkele lepels mayonaise en enkele lepels platte kaas
– 4 broodjes

Werkwijze:
– maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in flinterdunne rondjes
– Snijd de vis in grove stukken en doe de stukken in de hakmolen. Voeg het ei toe en het citroensap. Maal alles fijn (mag geen puree zijn).Voeg de gesnipperde lente-uitjes en ½ zeer fijn gesneden chilipepertje toe en breng verder op smaak met peper en zout.
– strooi een flinke laag paneermeel op een bord. Kneed porties vismengsel tot gelijke burgers (ongeveer 150 g per burger). Wentel ze vervolgens in het paneermeel en druk zacht aan.
– meng de mayonaise met de platte kaas, breng op smaak met fijngesnipperde bieslook, kruid af met peper en zout
– verhit een flinke scheut olie en bak gaar op een matig vuur. Let op dat de buitenzijne niet verbrandt en de kern goed gaar is, dus tijdig omdraaien.
– snijd de broodjes middendoor, besmeer met de saus en leg er een versgebakken visburger bovenop. Geef er tevens een gemengd rauwkostslaatje bij.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: