Veranderd zelfbeeld: intimiteit en seksualiteit na kanker

Infonamiddag op woensdag 14 februari van 14u tot 16u

De diagnose kanker gaat gepaard met ingrijpende veranderingen en een waaier van emoties. Het is dan ook begrijpelijk dat je in eerste instantie niet denkt aan je seksleven, maar wel aan je leven.

Seksualiteit wordt vaak tijdelijk aan de kant geschoven maar na verloop van tijd komen de verlangens vaak weer naar boven. Daarnaast heeft kanker ook een invloed op je lichaamsbeeld en zelfbeeld, wat het hervatten van je seksueel leven nog meer in de weg kan staan.

Tijdens onze themanamiddag zal er informatie worden gegeven over de gevolgen van kanker en de behandelingen op het zelfbeeld, de seksualiteitsbeleving en het seksueel leven.

Daarnaast worden nuttige tips gegeven en wordt er ruimte voorzien voor eigen inbreng. Seksualiteit blijft voor velen een groot taboe, toch is het een essentieel aspect van het menselijk bestaan waar we binnen ons oncologisch team aandacht voor willen maken.

Doelgroep

De themanamiddag is toegankelijk voor patiënten van de St-Jozefkliniek die in behandeling zijn of reeds een behandeling in ons ziekenhuis achter de rug hebben. Ook de partners van onze patiënten zijn welkom.

Praktisch

De volgende sessie vindt niet toevallig plaats op 14 februari 2018 van 14u tot 16u. De sessie vindt plaats onder begeleiding van Dina Van Regenmortel, seksuologe.

Deelname is gratis. Je kan onze werking altijd steunen met een vrije gift.

Inschrijven is nodig via e-mail op info@atouchofrose.be met vermelding van: Veranderd zelfbeeld: intimiteit en seksualiteit + naam en voornaam + telefoonnummer. Je krijgt een bevestiging als je kan deelnemen.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: