Gevulde zoete punt

Ingrediënten (4 personen):
– 2 punt paprika’s
– 100 gr chorizo schijfjes
– potje feta met provencaalse kruiden
– zongedroogde, gemarineerde tomaten, 10 groene olijven (ontpit)
– basilicum, zuiderse kruiden
– olijfolie
 

Bereiding:
– snijd de puntpaprika in 2 en verwijder de zaadjes
– snipper de chorizo, tomaatjes, basilicum en olijven
– meng dit onder de fetablokjes en voeg de zuiderse kruiden toe
– vul de helften met dit mengsel
– wrijf de paprika in met olijfolie en grill gedurende 6-tal minuten
Serveer dit met een stukje ciabatta of geroosterd brood

 

Boschampignonsoep

Ingrediënten (4 personen):
– 500 gr boschampignons, 1 wit van prei, 2 sjalotten
– gevogelte bouillon
– Boursin cuisine champignon
Bereiding:
– snijd de prei en de sjalotten in stukjes
– borstel de champignons en snijd in stukken, stoof in een weinig vetstof
– blus met water en gevogelte bouillon
– laat garen, mix en voeg Boursin cuisine toe
– dien op met een takje peterselie

 

Gevuld varkenshaasje

Ingrediënten (4 personen):
– 1 varkenshaasje (600 à 800g), 6 sneetjes gerookt spek
– gedroogde pruimen (10 stuks)
– ½ dl rode porto
– 200 ml room
– peper en zout
– bakmargarine, olijfolie
– sjalotje
– 1 bokaaltje wildfond, donker bindmiddel, prikkertjes
Bereiding:
– snijd het varkenshaasje in de lengte open. Leg een laagje spek, daarboven de pruimen en terug een laagje spek. Sluit het varkenshaasje en prik vast met een prikkertje.
– meng de porto met 2 el olijfolie, peper en zout
– leg het varkenshaasje in een schotel en overgiet met dit mengsel (laat 2u staan, draai regelmatig om)
– korst het varkenshaasje in de pan en bak verder gedurende 15 min
– snipper het sjalotje en fruit aan
– voeg de wildfond toe aan de marinade en laat een beetje inkoken
– werk af met room en indien nodig binden met donker bindmiddel
lekker met gratin patatjes en wintergroentjes bv. gestoofd witloof

 

Gratin aardappelen

Ingrediënten:
– vastkokende aardappelen
– volle melk, bloem, vetstof, peper en zout
– enkele lepels gemalen kaas
– 1 sjalotje, 1 teentje look
Bereiding:
– kook de aardappelen bijna gaar gedurende 15 min
– maak een lichte bechamelsaus
– schik vervolgens in vuurvaste ovenschaal: beetje bechamelsaus, aardappelschijfjes dakpansgewijze, tussen elke laag aardappelen een kleine hoeveelheid gesnipperde ui en geperst lookteentje en wat saus voorzien. Afsluiten met een laagje gemalen kaas. Plaats de ovenschaal in de oven gedurende 30 minuten op 200°C.

 

Speculaas clafoutis

Ingrediënten:
– 3 appelen, sap van 1 sinaasappel
– 50 gr speculaas
– 3 eitjes
– 3 el bloem, ½ zakje bakpoeder
– 100 gr fijne suiker
– 2 dl volle melk
– 1 el bakmargarine
– snuifje kaneelpoeder, beetje amandelschilfers
Bereiding:
– schil de appels en snijd in stukjes
– voeg de verkruimelde speculaas en het sinaasappelsap toe
– zet op een zacht vuurtje en laat 10 min stoven (voeg indien nodig een beetje water toe)
– mix de eieren, suiker, bloem, melk, bakpoederen kaneel tot een glad mengsel
– strijk de ovenschaaltjes in met boter, giet er een laagje beslag in
– bedek met speculaascompote en strooi er amandelschilfers over, bedek met een laagje beslag
– bak dit gedurende 35 min in een voorverwarmde oven van 175°C

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: