Stresshantering via Stress and Trauma Relief Technique (STRT)

Waarom STRT?

Ons lichaam slaagt er vaak niet in om alle stress en trauma’s te verwerken. Het resultaat daarvan zijn allerlei klachten die gaan van hartkloppingen tot rugpijn. STRT is een eenvoudige, door quasi iedereen toepasbare, techniek die het lichaam (en geest) op een zachte milde manier laat ‘ontladen’. Eens je deze techniek onder de knie hebt, kan je hem, zo vaak als je wil zelf toepassen.

Verloop

Deze workshop wordt gegeven door therapeute Krisje Vermeiren.

‘Eerst en vooral geef ik uitleg over ons Fight, Flight or Freeze systeem. Daaraan gekoppeld waarom STRT zo belangrijk is en wat het juist bewerkstelligt. Dit zal zo ongeveer een 30 minuutjes in beslag nemen, afhankelijk van de hoeveelheid vragen natuurlijk. Daarna gaan we over tot de ‘trilsessie’ zelf. Die zal zo ongeveer een uurtje in beslag nemen. Daarna nog een 10 minuutjes ervaringen delen. Dus in totaal zijn we zo’n kleine 2 uur bezig.’

Doelgroep

Deze workshop is toegankelijk voor alle patiënten met kanker, in behandeling in de Sint-Jozefkliniek of elders. We vragen een kleine bijdrage van 5 euro.

Praktisch

Makkelijk zittende kledij, een yoga matje (als je dat niet hebt, zorgen wij er wel voor), iets om je hoofd op te leggen (niet te hoog) en een dekentje. Omdat ik iedereen de nodige en gepaste aandacht wil geven, wordt het aantal deelnemers per workshop beperkt tot 8 personen.

Deze workshop wordt gegeven op woensdagnamiddag 28 maart en 10 oktober 2018 van 15u tot 17u.

Inschrijven kan via e-mail op info@atouchofrose.be met vermelding van: Stresshantering + je naam en je voornaam + je telefoonnummer en waar je in behandeling bent.

Je krijgt een bevestiging als je kan deelnemen.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: