Je kan zelf pizzadeeg bereiden of een kant en klare pizzabodem gebruiken.
Ingrediënten om zelf deeg te bereiden:
– 450 g gewone bloempizza4
– verse gist (2/3 van een blokje) of gedroogde gist (zie verpakking)
– gedroogde tijm, peper en zout
– 3 eetlepels olijfolie
– 3 dl water
Bereiding:
– zeef de bloem, voeg de suiker, gedroogde tijm en zout toe
– maak een kuiltje en giet er de opgeloste gist (gist oplossen in lauw water) in
– voeg eveneens de olijfolie toe en meng de ingrediënten tot een mooi geheel, kneden tot het een soepel deeg vormt
– laat het deeg gedurende min. een uur rijzen op kamertemperatuur op een tochtvrije plaats (kom afdekken met keukenhanddoek)
– kneed het deeg nog even, bestrooi met wat extra bloem en rol met een deegrol uit tot de gewenste grootte en dikte
– prik er met een vork enkele gaatjes in

Kies het beleg:
Steeds als onderste laag tomatentapenade of passata smeren.
Zelf bereiden: verse tomaten, snijd de tomaten in grove stukken, laat ze in een pan op een zacht vuurtje pruttelen, eventueel wat provençaalse kruiden toevoegen voor de smaak. Indien ingekookt tot een stevige tomatensaus even mixen of indien gewenst de tomatenvelletjes verwijderen. Bij deze bereiding kan men ook deels verse tomaten en deels gepelde tomaten uit blik gebruiken.

Pizza met vijgen, geitenkaas en pistachenoten

Ingrediënten:
– 1 kant en klare deegpizza1
– 2 verse vijgen
– 120 g geitenkaas (ev Chavroux)
– 1 eetlepel pistachenoten
– 30 ml passata of verse tomatensaus
– kaasmix voor pizza
– provencaalse kruiden
– 1 eetlepel vloeibare honing

Bereiding:
– snijd de vijgen in schijfjes van 1 cm dik
– snijd de geitenkaas in sneden of lepel uit potje
– hak de pistachenoten grof
– verwarm de oven voor op 220°
– rol het deeg uit, bestrijk met passata, verdeel de kaasmix, de geitenkaas en de schijfjes vijg erover
– bestrooi met de provençaalse kruiden en verdeel de nootjes erover
– plaats in de oven gedurende 20 min op 220°C
– haal uit de oven en druppel er de honing over

Lekkere combinaties

– laagje groene pesto, dun gesneden plakjes superanoham en gemalen mozzarellakaas
– spinazie zachtjes stoven met stukje knoflook, stukjes merguez worst en parmezaanse kaas
– tonijn uit blik op eigen nat, ansjovisfilets en kappertjes
– rul gebakken gehakt, gesnipperde ui en kleine paprikablokjes, courgetteblokjes
– hespenblokjes en stukjes ananas
– gerookte spekblokjes, geraspte parmezaankaaspizza5
– gerookte kip, ananasstukjes uit blik
– artisjokbodem, champignons, gerookte spekjes
– chorizosalami, uiringen, olijven, zongedroogde tomaten
– fetakaas, parmezaanse kaas of mozzarellakaas op pizza strooien …

– plaats de pizza in een voorverwarmde oven op 220°c gedurende 20 minuten verder afbakken
– lekker om bij de afgewerkte pizza verse rucola te strooien

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: