Kookworkshop 30/01/2020

Pannenkoeken om van te smullen !

Boekweitpannenkoekjes met peer, witloof, spek

Pannenkoeken: Ingrediënten:

– 150 g boekweitbloem
– 2 eieren, 250 ml melk, 50 ml water
– zout
Bereiding:
– zeef de bloem in een kom, voeg het zout toe en maak een kuiltje in het midden
– breek de eieren in het kuiltje en klop los, voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tot een glad beslag. Laat even rusten in de koelkast.
– voeg water toe en bak dunne pannenkoeken

Vulling: Ingrediënten:
– 50 g gerookte spekreepjes
– 1 peer, 3 stronken witloof
– peper, zout, vetstof en suiker
Bereiding:
– maak peer en witloof schoon en snijd in fijne reepjes. Karamelliseer de reepjes witloof en peer in een klontje boter. Voeg suiker, peper en zout toe.
– bak de spekreepjes krokant en laat uitlekken op keukenpapier
– leg de vulling op de warme pannenkoek en plooi dicht

Groene pannenkoek met gerookte zalm en fetakaas

Ingrediënten (voor 4 personen):– 100 g zelfrijzende bloem
– 250 ml melk, 2 eieren
– 100 g jonge spinazie, 2 eetlepels bieslook
– 200 g fetakaas, enkele plakjes gerookte zalm
– olijfolie, peper en zout
Bereiding:
– mix de zelfrijzende bloem met melk en eieren tot een homogeen deeg. Kruid met peper en zout en voeg de spinazie toe. Mix verder tot een glad groen deeg.
– verhit een scheutje olijfolie in een pan, giet er een pollepel beslag in en bak een ‘groene’ pannenkoek. Herhaal dit met de rest van het beslag.
– serveer de pannenkoekjes met gerookte zalm en verbrokkelde fetakaas. Snipper er wat bieslook bij en besprenkel met wat olijfolie.

 

Havermoutpannenkoeken met appel en warme vanillesaus

Ingrediënten:
– 140 g havermout, 140 g zelfrijzende bloem
– 350 ml melk, 2 eieren– 2 appelen, 4 eetlepels honing, snuifje kaneel , snuifje zout
– warme vanillesaus: bereiden met vanillepuddingpoeder, meer melk nemen om lopende saus te bekomen
Bereiding:
– mix de havermout fijn tot meel. Voeg bloem, melk, eieren, honing, zout en kaneel toe. Laat het beslag 15 min rusten.
– snijd de appel in dunne plakjes, laat even bakken en giet er het beslag op. Bak 16 kleine pannenkoeken van het beslag in een pan met olie. Je kan ze warm houden in de oven.
– maak de vanillesaus. Serveer 4 kleine pannenkoekjes per persoon op een stapeltje en giet er de warme vanillesaus over. Ook lekker met extra rozijnen.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: