Panini met Italiaanse ham en tomaten

Ingrediënten:
– 1 paninibroodje
– 2 plakjes Italiaanse ham
– 1 tomaat, enkele blaadjes rucola sla, enkele basilicumblaadjes
– 1 eetlepel olijfolie
– 30 g kruidenkaas
Bereiding:
– open de panini en besmeer eerst met olijfolie, vervolgens met kruidenkaas
– leg de sneetjes Italiaanse ham erop, versier met tomaat, sla en basilicumblaadjes
– leg de andere helft er terug op en leg alles gedurende 3 minuten in de grill. Dien warm op.

Panini met aubergine en geitenkaas

Ingrediënten:
– 1 paninibroodje
– 30 g geitenkaas
– ¼ aubergine, ¼ rode ui
– 1 eetlepel olijfolie
– snuifje gedroogde oregano, snuifje zout
Bereiding:
– snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken, bestrooi met zout en laat 5 minuten liggen. Dep de plakken droog, bestrijk ze met olijfolie en rooster ze even in de contactgrill.
– snijd het geitenkaasje in dunne plakjes
– snijd het broodje open, leg de aubergineplakken op de onderste helft en verdeel de geitenkaasplakjes, de uiringen en de oregano erover
– leg de bovenste broodhelft erop en rooster de panini in de contactgrill goudbruin

Panini met kip en champignons

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 1 kippenfilet, 50 g geraspte kaas vb Emmentaler
– 100 g champignons, ½ rode paprika, ½ Spaans pepertje, 100 g erwten uit blik,1 ui
– 2 eetlepels olijfolie, 1 snuifje kerriepoeder, peper en zout
Bereiding:
– snijd de kippenfilet in kleine reepjes, bak deze op in een pan en breng op smaak met peper en zout
– was en halveer de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd in kleine reepjes
– snijd de champignons in fijne plakjes, snipper de ui, was het pepertje en hak fijn. Laat de erwten uitlekken.
– roerbak de groenten in een wokpan
– besmeer de panini met een beetje olijfolie, leg de groenten en de kippenreepjes erop en bestrooi met de kaas
– laat enkele minuten warmen in de grill

 

Panini met kaas, peer en tomaat

Ingrediënten (voor 2 personen):
– paninibroodje
– 125 g schimmelkaas
– enkel kerstomaten, ½ peer, peper van de molen
Bereiding:
– besmeer de panini met de schimmelkaas
– schil de peer, snijd in fijne plakjes en leg deze op de kaas
– versier met enkele stukjes kerstomaat, kruid met peper
– leg de andere helft op het broodje en verwarm in de contactgrill

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: