Paasnestjepaasnestje close-up

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 4 tijgerpistolets, 4 sneden prosciuttoham , 4 eieren
– enkele takjes bieslook
– peper en zout

Bereiding:
– Snijd de pistolet in twee, we gebruiken enkel het onderste deel. Haal er wat broodkruim uit zodat er een nestje wordt bekomen.
– Leg een plakje ham in het gevormde nestje, breek er voorzichtig een ei in en zet enkele minuten in een warme oven.
– kruid af met peper en zout
– bestrooi met bieslook en dien warm op

 

Gevulde kipfilet met tomatensausjekipfilet pasen 2

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 2 kipfilets, 25 parmezaanschilfers
– 25 g zongedroogde tomaten, 400 g verse spinazie
– 25 geroosterde pijnboompitten
– peper en zout, 1 teentje knoflook, 1 sjalot
– enkele tandenstokers om de kipfilet dicht te prikken

Bereiding:
– kipfilets tussen vel huishoudfolie plat slaan
– hak de look en sjalot fijn en stoof zachtjes, voeg de gewassen spinazie toe
– snij de zongedroogde tomaat in stukjes en rooster de pijnboompitten
– leg de spinazie in het midden van een kipfilet, strooi er de stukjes tomaat en pijnboompitjes over en enkele parmezaanschilfers
– vouw toe en prik dicht met enkele cocktailprikkers
– bak de kipfilet bruin in een pan en laat verder garen in een warme oven op 200°C gedurende 15 à 20 minuten
– lekker met pasta en een tomatensausje

 

Paascakejespaascakejes close-up

Ingrediënten:
– 200 g zelfrijzende bloem
– 200 g boter
– 4 eieren
– 150 g suiker, 1 zakje vanillesuiker
– voor de crème: 100 g melkchocolade, 120 g boter, 120 g poedersuiker

Bereiding:
– roer de boter zacht, voeg de suiker, bloem en eieren toe en mix tot een zacht beslag
– Verwarm de oven op 180°C. Gebruik een muffinvorm om de papieren bakvormpjes hun vorm te laten behouden en lepel het beslag in de vormpjes.
– laat ze gaar worden gedurende 12 à 15 minuten
– chocoladecrème: smelt de chocolade in de microgolfoven of au bain marie, mix de boter zacht tot een romig geheel samen met de suiker. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix nog even. Smeer deze crème op de afgekoelde cakejes en versier met een klein paaseitje.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: