Open/Close Menu
Psychosociaal Oncologisch Welzijnscentrum

Kookworkshop 29 maart 2018

Kaassouffle met gerookte zalm

Ingrediënten:
– ½ l melk, 2 eieren
– 60 g vetstof, 60 g bloem
– 125 g gemalen emmentalkaas
– 100 g gerookte zalm
– peper en zout, bieslooksnippers
Bereiding:
– snijd de gerookte zalm in fijne snippers
– Smelt de vetstof in een kookpot en roer er de bloem onder. Voeg al roerende de melk toe en laat goed doorkoken. Neem van het vuur en meng er één voor één de eierdooiers onder. Laat de kaas smelten in de saus en voeg tevens de zalmsnippers en de fijngehakte bieslook toe. Kruid met peper en zout.
– klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder de kaassaus
– Vet een vorm in en vul deze voor 2/3 met het mengsel. Plaats 30 min in een voorverwarmde oven op 170 °C. Dien onmiddellijk op.

Spinazie-eiertaart

Ingrediënten:
– 6 eieren
– vel kant en klaar bladerdeeg
– 600 g verse spinazie, 2 tomaten, enkele halfgedroogde tomaten
– 150 g mascarponekaas, peper en zout
Bereiding:
– kook 3 eieren hard, pel ze en snijd de eieren in plakjes
– stoof de spinazieblaadjes gaar, knijp er vervolgens het vocht uit
– verwarm de oven op 200 °C
– Ontpit en ontvel de verse tomaten en snijd in kleine blokjes. Snijd tevens de halfgedroogde tomaten in kleine stukjes. Rol het deeg uit over de bakvorm, snijd de overhangende randen eraf. Rol het resterende deeg uit tot lange dunne repen en maak er vlechten van. Leg deze vlecht op de rand van de bakvorm en druk aan.
– klop de andere eieren met roomkaas op, kruid met peper en zout. Meng er de uitgeknepen spinazie en de tomatenstukjes onder.
– Schep het mengsel in de vorm . Verdeel op de bovenzijde de hardgekookte plakjes ei. Bak de taart gedurende 45 min goudbruin.

Kokosnestjes met paaseitjes

Ingrediënten:
– 3 eiwitten, 1 zakje vanillesuiker
– 3 eetlepels suiker, 150 g geraspte kokos
– 100 g chocolade, kleine chocolade paaseitjes
– papieren bakvormpjes
Bereiding:
– verwarm de oven op 170°C
– Splits de eieren en klop de eiwitten samen met de suiker zeer stijf (bij omdraaien van kom moet eiwit erin blijven). Roer er voorzichtig de kokos door.
– Plaats een papieren vormpje in de muffinbakplaat, neem een beetje van het kokosmengsel en kneed er een balletje van. Druk er in het midden een kuiltje in.
– Bak de kokosnestjes 15 min en laat ze daarna afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade.
– schep een lepeltje gesmolten chocolade in het nestje en plaats er een chocolade eitje in

Paaskransjes van kwarkdeeg

Ingrediënten:
– 1 ei, 85 ml melk, 125 g kwark, 125 g abrikozen uit blik
– snuifje zout, 300 g zelfrijzende bloem
– 75 g suiker, 1 zakje vanillesuiker
– 60 ml plantaardige olie

Bereiding:
– splits het ei, meng het eiwit met melk en olie
– Meng bloem met zout, suiker en kwark. Voeg het eiwitmengsel toe en roer tot een glad deeg, eerst met een houten lepel en kneed verder met je handen.
– verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier
– Bestrooi het werkvlak met beetje bloem, deel het deeg in 6 stukken. Deel dan elk stuk nog eens in 3 gelijke hoeveelheden en maak er lange rollen van. Vlecht deze rollen en maak er een kransje van, druk de uiteinden goed aan elkaar. In het midden van elk kransje leg je een goed uitgelekte abrikoos. Maak zo 6 kransjes en leg deze op enige afstand van elkaar op de bakplaat.
– Klop de eierdooier los met wat melk en bestrijk hiermee de broodjes. Bak in voorverwarmde oven op ongeveer 20 min goudbruin. Laat ze afkoelen op de rooster.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: