Provencaalse aardappellasagne

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 vleestomaten, 1 courgette, 3 wortelen
  • 350 g gehakt, 150 g gemalen kaas
  • 200 ml room
  • 2 eetlepels vetstof
  • paprikapoeder, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, peper en zout

Bereiding:

  • schil de aardappelen en snijd in plakken van ½ cm, blancheer ze in kokend water gedurende 4 à 5 minuten
  • Verhit een weinig vetstof en bak het gehakt kruimelig, voeg gesneden ui en look toe en breng op smaak met paprikapoeder, zout en provencaalse kruiden. Laat even gaar stoven gedurende 3 minuten.
  • snijd de courgette en wortel in kleine stukken en laat ook even garen
  • Leg de helft van de aardappelen in een ovenschaal, verdeel het gehakt en de groenten erover. Strooi ½ van de kaas erover en de in schijven gesneden tomaten. Verdeel de rest van de aardappelen over het geheel.
  • strooi de kaas erover, giet de room over de lasagne
  • laat in voorverwarmde oven van 200° C gedurende 25 min goudbruin bakken

 

Appelcrumble met havermout en noten

Ingrediënten:

  • 500 g appelen, walnoten, 1 citroen
  • 50 g havermout, 50 g bloem
  • 50 g koude boter
  • 50 g suiker, kaneelpoeder

Bereiding:

  • verwarm de oven op 200 °C
  • schil de appel, snijd in kleine stukjes en besprenkel met citroensap en voeg kaneelpoeder toe
  • hak de walnoten in grove stukken
  • meng de havermout met bloem, suiker en in stukken gesneden koude boter tot een korrelig deegje (handig: snijden met 2 messen)
  • doe de appels en gehakte walnoten in een ovenschaal, bedek met het korrelig deeg en zet gedurende 40 min in de oven
  • lekker met bolletje ijs of warme vanillesaus
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: