Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, zakt de grond onder je voeten weg en valt de wereld rondom je stil.

Gelukkig kan de medische wetenschap de ziekte vaak genezen of bedwingen door middel van een operatie, chemotherapie of bestraling.
Maar wat gaat er om in je hoofd? Hoe moet je verder met de angst of onzekerheid? Hoe kan je de zware periode van de behandeling doorkomen?

Hoe gaat je partner hiermee om? Hoe kan je gezin verder functioneren? En wat als je genezen bent, hoe moet je dan terug meedraaien in het dagelijkse leven? Hoe kan je zo gezond mogelijk leven en eten tijdens en na de behandeling?

‘A touch of Rose’ kan een belangrijke aanvulling betekenen op de klassieke medische therapie om er zo voor te zorgen dat de patiënt en zijn of haar familie die met kanker geconfronteerd worden, hier extra kracht kunnen uit putten om de strijd ten volle aan te gaan of zo goed mogelijk verder te leven met deze ziekte.

‘A touch of Rose’ werd opgericht in september 2011, zeven maanden na het overlijden van politica Marie-Rose Morel aan baarmoederkanker. Rose was slechts 38 en mama van twee jonge zoontjes toen ze de strijd tegen kanker verloor. Haar strijd werd in Vlaanderen op de voet gevolgd, niet in het minst door de twee dagboeken die zij schreef, maar zeker ook door haar moed en de manier waarop zij met deze ziekte poogde om te gaan. Zij maakte kanker nog meer bespreekbaar wat voor velen een wereld van verschil maakte.

De naam van ons welzijnscentrum verwijst naar haar. ‘Een vleugje Rose’ dat je overal in ons huis en onze werking kan terugvinden en dat we willen meegeven aan onze patiënten die het nodig hebben. Het is meteen ook een teken dat we hen die niet meer onder ons zijn, nooit zullen vergeten …

marierose-morel-38-overleden