Kookworkshop 26/04/2018 – lekkere broodjes

Broodje hamburger

Ingrediënten (per broodje):
– 1 klein keizer pistoletbroodje
– groene pesto, balsamico crème
– sneetje tomaat, rucola
– mozzarellakaas, sneetje pancetta of gerookt spek
– 100 g gehakt, ¼ ei, sesamzaadjes, peper en zout, beetje paneermeel
Bereiding:
– hamburger bereiden: gehakt mengen met ei, paneermeel, peper en zout. Vorm een hamburger en duw de zijkanten even in sesamzaadjes. Bak de hamburger gaar in grill.
– snijd de tomaat in fijne schijven en was de rucolasla
– laat pancetta of gerookt spek krokant worden in de oven
– Snijd de pistolet open, besmeer met groene pesto. Beleg met de hamburger, tomaat en rucola. Besprenkel met balsamicocrème, leg sneetje mozzarellakaas en gerookt vlees er boven. Eventueel pistolet dichthouden met houten stokje.

Sodabrood met haringsla

Ingrediënten:
Voor brood:
– 250 g speltbloem, 250 g tarwebloem, 40 g havermoutvlokken
– 1 eetlepel bicarbonaat, een scheutje olijfolie, beetje zout
– 4 dl karnemelk
Voor haringsalade:
– haringfilets, grannysmith appel
– 4 eetlepels natuuryoghurt, 4 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel olijfolie, verse dille

Bereiding:
– Meng de tarwebloem met de speltbloem en snuifje zout. Voeg er een handvol havermout, een lepel bicarbonaat en een scheutje olijfolie aan toe.  Giet er beetje bij beetje de karnemelk bij en kneed minstens 10 min met mixer. Vet een bakvorm in, bestuif met wat bloem en leg het deeg in de vorm. Je kan ook 6 kleine broodjes vormen en deze op een vel bakpapier leggen.
– maak de bovenkant van het deeg wat nat en strooi er een handvol havermoutvlokken op
– Bak 10 min in een voorverwarmde oven op 230 °C, zet temp dan op 180 °C en laat 30 min verder bakken. Verstuif af en toe wat water over het brood (zo blijven de havervlokken krokant).

Haringsalade:
– snijd de haringfilets in stukken, meng de yoghurt met mayonaise en dille
– snijd de appel in kleine stukjes
– meng onder elkaar en dien fris op

Verloren brood van brioche met vers fruit

Ingrediënten:
– 4 sneetjes briochebrood
– 3 dl volle melk, 2 eieren, vetstof
– 1 zakje vanillesuiker, 1 eetlepel suiker, bloemsuiker
– vers fruit zoals aardbeien, frambozen, bessen …
Bereiding:
– Breek de eieren in ruime kom, kluts ze met de melk tot een egaal eierbeslag. Voeg tevens de suiker toe.
– snijd de korsten van het brood en wentel het briochebrood in het eiermengsel, smelt de vetstof in een ruime braadpan en bak langs beide zijden goudbruin
– serveer met vers seizoenfruit en bestrooi met bloemsuiker

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: