Open/Close Menu
Psychosociaal Oncologisch Welzijnscentrum

Kookworkshop 21/06/2018 – ’t Is zomer !!

Speltpasta met gegrilde zuiderse groenten

Ingrediënten:
– 400 g speltpasta
– 1 courgette, 1 aubergine,1 rode en 1 gele paprika, enkele kerstomaten
– 1 sjalot, 1 teentje knoflook
– 2 eetlepels verse gesnipperde oregano, basilicumblaadjes, 2 eetlepels gemalen peterselie
– 100 ml witte wijn
– geroosterde pijnboompitten, beetje olijfolie, peper en zout
– parmezaanse kaas, 1 potje ricottakaas, gerookte spekblokjes
Bereiding:
– Snijd de zuiderse groenten in grove stukken, meng er wat olijfolie onder en grill in de grillpan. Breng op smaak met peper en zout.
– Snipper de sjalot en knoflook fijn, fruit in beetje vetstof en voeg de ricottakaas toe. Giet er de witte wijn bij en laat even inkoken.
– kook ondertussen de speltpasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
– Rooster de pijnboompitten. Bak de spekblokjes krokant.
– Meng de pasta onder de warme ricottasaus, bestrooi met de krokante spekjes en pijnboompitten .Werk verder af met geraspte parmezaanse kaas.

Griekse wraps

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 8 kleine tortillawraps
– 400 g kipfilet
– 1 komkommer, ½ ijsbergsla, ½ citroen
– 150 g griekse yoghurt, 1 teentje knoflook, gemalen peterselie
– olijfolie, peper en zout
Bereiding:
– snijd de kippenfilet in dunne reepjes, kruid met peper en zout
– verhit de olie in een wokpan, roerbak de kippenreepjes op een hoog vuur gaar. Knijp de ½ citroen erboven uit en laat het sap verdampen.
– meng de Griekse yoghurt met geperst knoflookteentje en fijngemalen peterselie, kruid af met peper en zout
– snijd de komkommer in fijne plakjes en de ijsbergsla in dunne reepjes
– beleg de wraps met de groenten, schep er de kip bovenop en werk af met wat yoghurtsaus. Rol ze stevig op en steek eventueel vast met een cocktailprikker.

Tompouce met zomerfruit

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 4 vellen diepvriesbladerdeeg (10 op 10 cm)
– 250 g mascarpone, beetje room
– zakje vanillesuiker, bloemsuiker volgens smaak
– zomerfruit zoals aardbeien, bosbessen, frambozen, nectarine …
Bereiding:
– snijd elk vel ontdooide bladerdeeg in 2 en bak de vellen bladerdeeg tussen 2 roosters af in de oven (15 min op 180°C volgens verpakking) en laat afkoelen
– meng de mascarpone met een beetje stijfgeklopte room, breng op smaak met zakje vanillesuiker (of met zaadjes geschraapt uit vanillestokje)
– was het zomerfruit en snijd in stukken
– maak tompouce: ½ deel bladerdeeg, mascarponemengsel, zomerfruit, ½ deel bladerdeeg Versier met enkele stukjes zomerfruit en bestrooi met bloemsuiker.

 

  1. June 27, 2018

    Mmm, ziet er lekker uit! Ideaal voor deze zomerse dagen! Ben benieuwd 🌮

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: