Groenten-quinoa soep met balletjes

Ingrediënten:
– 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 laurierblaadje, beetje olie
– 1,5 blokje kippenbouillon, 100 g quinoa
– 200 g wortel, 150 g prei, 150 g selder, 1 rode paprika
– voor balletjes: 300 g gehakt, 2 eetlepels paneermeel, paprikapoeder, oregano

Bereiding:
– doe het gehakt in een kom en meng met oregano, paprikapoeder en paneermeel. Draai er kleine balletjes van.
– snipper de ui en het knoflook, fruit met een beetje olie. Voeg de in kleine stukken gesneden wortel, prei, selder en paprika toe. Giet er water bij en los er de bouillonblokjes in op. Voeg laurierblaadje, de quinoa en de kippenballetjes toe. Laat 15 min koken en breng nog op smaak met peper en zout, verwijder het laurierblaadje.

 

 

 

Minestronesoep met gerookt spek

Ingrediënten:
– 1 ui, 500 g verse groenten (best vastkokende groenten zoals selder, wortel, prei, koolrabi, fijne sperziebonen, erwten, knolselder, vastkokende aardappel, … )
– 3 eetlepels tomatenpuree
– 2 bouillonblokjes, peper en zout, gedroogde italiaanse kruiden, gemalen peterselie
– gerookte spekblokjes
– enkele lepels olie
– deegwaren: elleboogjes, strikjes …

Bereiding:
– maak de groenten schoon, was ze en snijd in reepjes of kleine blokjes
– schil en snipper de ui, fruit de ui samen met de spekblokjes, voeg de andere groenten toe en laat even meestoven
– voeg heet water toe samen met de bouillonblokjes. Voeg vervolgens de deegwaren toe en laat ongeveer 25 min gaar koken (deksel op kookpot plaatsen). Voeg als laatste de tomatenpuree en de tuinkruiden toe.

Uiensoep met bladerdeeghoedje

 

Ingrediënten:
– 4 grote uien, vetstof, 1 ei
– 4 blaadjes bladerdeeg
– enkele takjes tijm, 2 laurierblaadjes
– 1 liter kippenbouillon, peper en zout
– enkele stukjes stokbrood, gemalen emmentalerkaas

Bereiding:
– pel de uien en snijd in fijne ringen
– smelt de vetstof en fruit de uien. Giet de kippenbouillon erbij, voeg laurier en tijm toe. Kook de soep gedurende 20 min gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder laurier en tijm.
– verwarm de oven op 225 °C, laat ondertussen de bladerdeeglapjes ontdooien
– klop 1 ei goed los, verdeel de soep over vuurvaste kommetjes. Prik de bladerdeegjes met een vork een beetje in, leg ze op de soepkommen en plak de randen vast met losgeklopt ei. Bestrijk het deeg met de rest van het eimengsel. Schuif de soepkoppen in de warme oven en laat ze staan tot het deeg goudbruin gekleurd is (ongeveer 20 min).
– serveer met stukje stokbrood bestrooid met gesmolten gemalen kaas (even onder de grill plaatsen om de kaas te smelten)

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: