Paprikasoep met schelpjes

Ingrediënten:
– 3 paprika’s (rood, geel of oranje), 3 wortelen, 1 stuk wit van prei, 4 takjes selder, 1 ui
– schelpjes, ook lekker met gevulde pasta vb tortellini (dan heb je een maaltijdsoep)
– 1 dl zure room
– 1,5 l kippenbouillon, 1 teentje knoflook, bieslooksnippers, ½ koffielepel gedroogde tijm, peper en zout, laurierblaadje

Werkwijze:
– snijd 1 wortel, prei en selder in brunoise stukjes
– verwijder de witte zaadlijst uit de paprika, snijd in grove stukken. Snijd de andere 2 wortelen in grove stukken. Snipper de ui, knoflook en bieslook fijn.
– doe de stukken paprika, wortel, ui en knoflook  in een kookpan. Fruit even aan, voeg tijm en laurier toe en overgiet dan met kippenbouillon. Laat 25 min koken (deksel op de kookpan plaatsen).
– gaar de brunoise stukjes en de pasta in een beetje kippenbouillon. Voeg deze toe aan de gemixte soep en kruid af.
– klop de zure room los, meng er de bieslooksnippers onder en breng op smaak met peper en zout
– schep de warme soep in een bord en werk af met een lepeltje kruidenroom

Lasagne met pompoen en paddenstoelen

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 12 lasagnevellen
– 400 g gemengd gehakt, 50 g spekblokjes
– 1 kleine pompoen (500 g), 250 g paddenstoelen, 1 wortel, 1 takje selder, 1 ui
– 2 teentjes knoflook, 400g tomatenblokjes
– 1 glas rode wijn
– peper, zout, komijnzaadjes, olijfolie
– 250 ml light room, 250 g mascarpone, geraspte kaas vb emmentaler, gruyère

Werkwijze:
– pel en snipper ui en knoflook. Snijd de wortel en selder in kleine stukken.
– bak spek gaar, voeg ui en knoflook en de andere groenten toe en stoof ze glazig
– bak ondertussen het gehakt rul, kruid met peper en zout en voeg dit bij de groenten. Voeg de tomatenblokjes en de wijn toe en laat zeker 30 min sudderen (deksel op de kom plaatsen).
– verwarm de oven op 200°C, schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Meng met wat olijfolie, dek af met aluminiumfolie en plaats gedurende 30 min in de oven.
– maak de paddenstoelen schoon, snijd in kleinere stukken en bak ze even op. Meng de pompoen met de paddenstoelen, kruid met peper en zout.
– roer de mascarpone los met de room
– schep een beetje gehaktsaus in een ovenschaal, dek af met lasagnevellen. Verdeel er wat pompoenmix over, dun laagje mascarponemengsel en terug een vel lasagne. Herhaal dit tot de schaal vol is en dek af met laagje saus en gemalen kaas. Zet gedurende 35 min in de oven.

Zoete macaronitaart met bosvruchtentopping

Ingrediënten (voor 8 personen):
– 150 g macaroni
– 100 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 50 g puddingpoeder
– 1 liter melk, beetje vetstof
– bosvruchten (uit diepvries)

Werkwijze:
– oven voorverwarmen op 180°C
– neem  ½ tas melk om het puddingpoeder op te lossen. Breng de rest van de melk aan de kook, voeg macaroni toe en laat  op een zacht vuur gaarkoken. Voeg de suiker toe en bind nog verder met het opgeloste puddingpoeder.
– giet in ingevette vuurvaste ovenschaaltjes en plaats deze 20 min in de voorverwarmde oven tot de pudding gestold is en de bovenkant lichtjes gebruind
– maak ondertussen de bosvruchtentopping: laat de bosvruchten op een zacht vuurtje garen, breng op smaak met suiker
– giet de bosvruchtensaus over de macaronitaart

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: