Opgevulde courgetterolletjes

Ingrediënten:
– 250 g gehakt, 1 ei
– 125 g ricottakaas, 100 g gemalen kaas
– 1 teentje look, 1 courgette, 1 handvol basilicumblaadjes
– 1 klein blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel oregano, peper en zout

Bereiding:
– meng gehakt met ei, geperst lookteentje, ricotta en gescheurde basilicumblaadjes
– snijd met een dunschiller dunne sliertjes van de courgettes. Leg twee sliertjes naast elkaar, leg er een lepeltje van het gehaktmengsel op en maak rolletjes.
– neem een grote ovenschaal, giet er de tomatenblokjes op. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Schik er de courgetterolletjes in en bedek met een laagje gemalen kaas.
– plaats de schotel gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C
– tip: serveer er pasta bij

Pizza met tonijn, ansjovis en olijven

Zelf deeg maken (of kant en klare pizzabodem kopen )
Ingrediënten om zelf deeg te maken: (voor 3 à 4 personen)
– 450 g gewone bloem, gedroogde tijm, peper en zout
– 2/3 blokje verse gist of gedroogde gist (hoeveelheid zie verpakking), 1 eetlepel suiker
– 3 eetlepels olijfolie, 3 dl lauw water

Voor vulling:
– 1 groot blik tonijn natuur, 1 klein blik ansjovisreepjes
– 2 uien, 250 g kerstomaatjes, enkele zwarte olijven
– gemalen mozzarellakaas
– Italiaanse kruiden, 1 teentje knoflook
– tomatenpassata of zelf passata maken met verse tomaten of tomatenblokjes
– rucola salade

Bereiding pizzadeeg:
– zeef de bloem, voeg suiker, gedroogde tijm en zout toe. Maak een kuiltje en giet er de opgeloste gist in (gist oplossen in 3 dl lauw water). Voeg de olijfolie toe en meng de ingrediënten tot een mooi geheel, kneden tot het een soepel deeg wordt.
– laat het deeg rijzen op kamertemperatuur op een tochtvrije plaats (kom afdekken met een keukenhanddoek)
– kneed het deeg nog even, bestrooi met wat extra bloem en rol uit met een deegrol tot gewenste dikte en grootte. Leg het op een met bakpapier bedekte ovenplaat en prik er met een vork enkele gaatjes in.

Bereiding vulling:
– snijd de uien in ringen, verhit wat olie en fruit de ui glazig. Voeg geperste knoflook en de kruiden toe.
– besmeer het pizzadeeg met tomatenpassata. Verdeel de uitgelekte en met vork losgemaakte tonijn en de ansjovisreepjes over de pizza. Halveer de kerstomaatjes en de zwarte ontpitte olijven.
– bestrooi met gemalen mozzarellakaas. Plaats de pizza in een voorverwarmde oven van 220°C en laat 20 min verder afbakken. Bestrooi met wat rucolasalade voor het opdienen.

Cake met limoenmascarpone

Ingrediënten:
– 1 limoen, 60 g gepelde pistachenoten
– 225 g zachte boter, 225 g suiker, 225 g zelfrijzend bakmeel
– 200 g mascarpone, 100 g poedersuiker
– 4 eieren

Bereiding:
– was de limoen, rasp de schil en pers de limoen uit. Klop de boter romig met de kristalsuiker.
– klop de eieren één voor één door het mengsel. Voeg in deeltjes de gezeefde bloem toe en klop tot een luchtig beslag. Roer er de geraspte limoenschil onder.
– vet een springvorm in, voeg het beslag toe en bak de cake gaar gedurende 40 à 50 min. Je kan het beslag ook verdelen over muffinvormpjes en kleine cakejes bakken.
– laat de cake afkoelen. Roer het limoensap en de poedersuiker door de mascarpone. Hak de pistachenootjes grof. Bestrijk de afgekoelde cake met de mascarponeroom en bestrooi met de gehakte pistachenootjes.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: