Mini broccoli quiches

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
– 150 g broccoli, 2 plakken gerookte zalm
– 2 eieren, 125 ml room, kruidenkaas, beetje peterselie

Bereiding:
– verwarm de oven op 200°C. Laat de plakjes deeg ontdooien.
– kook de roosjes 3 min in kokend water, giet af en spoel met koud water.
– leg een plakje deeg in een taartvormpje, druk het overtollige deeg eraf. Prik wat gaatjes in de bodem. Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes. Klop de eieren los met de room, gemalen peterselie en kruidenkaas. Verdeel de broccoli en de zalm over de vormpjes, giet er het eimengsel op. Bak de mini taartjes gedurende 25 min.

Couscous met kalkoenbrochette in een glaasje

Ingrediënten (voor 6 glaasjes):
– 250 g couscous, ½ kippenbouillonblokje
– 250 g kalkoenlapje, 50 g fetakaas
– paar takjes verse munt, beetje peterselie
– 100 g granaatappelpitten
– 1 eetlepel olijfolie
6 kleine prikkers en 6 kleine glaasjes

Bereiding:
– snijd de kalkoen in stukjes van 2cm op 2 cm. Breng ze op smaak met peper, zout, provençaalse kruiden en steek op een spiesje.
– laat water koken, voeg ½ kippenblokje er aan toe en laat de couscous wellen in deze bouillon
– verhit in een pan de vetstof en bak de kalkoenspiesjes gaar
– roer de couscous los met een vork, roer er de granaatappelpitjes door. Hak de peterselie en de munt fijn en roer eveneens onder de couscous. Vul de glaasjes met de couscous en kruimel er een beetje feta over. Steek er een kalkoenspiesje in.

Soepje van wortel, pastinaak en appel

Ingrediënten:
– 3 dikke wortelen, 1 pastinaak, 1 prei, 1 aardappel, 1 ui, 2 teentjes knoflook
– 1 appel, enkele sneden brood
– paprikapoeder, peper en zout, olijfolie

Bereiding:
– schil de wortel, pastinaak, appel en aardappel en snijd in gelijke stukken. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Pel en snipper ui en knoflook.
– verwarm 1 eetlepel olijfolie, doe er de groenten en de appel bij. Kruid met paprikapoeder en laat 10 min stoven op een zacht vuurtje.
– giet er water bij, breng aan de kook en laat 30 min garen. Mixen en op smaak brengen met peper en zout.
– gril of rooster het toostbrood bruin en steek er met een koekjesvormpje sterren uit.
– serveer in een klein soepkommetje en steek het broodsterretje op de rand.

Kerstkoekjes met gember en sinaasappel

Ingrediënten:
– 1 sinaasappel
– 2 eieren
– 400 g zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel gemalen gember
– 150 g ongezouten boter, 150 g bruine basterdsuiker
– voor versiering: schrijfstift met eetbaar glazuur, poedersuiker

Bereiding:
– verwarm de oven op 180°C
– was de sinaasappel en rasp de schil van ½ sinaasappel. Kneed boter, suiker, eieren, gember, bakmeel en een mespunt zout door elkaar tot een soepel deeg.
– bestuif het aanrecht met een beetje bakmeel, rol het deeg uit tot een plak van ½ cm dik
– steek met een koekvormpje de koekjes uit het deeg. Leg bakpapier op een bakplaat en bak de koekjes gedurende 10 à 15 min goudbruin. Laat de koekjes afkoelen, versier met poedersuiker of gekleurde glazuurschrijfstiften.

Prettige feestdagen !!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: