Muffins met kaas en pesto

Ingrediënten:
– 180 g geraspte kaas, 150 g boter, 1 ei
– 200 ml melk
– 240 g bloem, 1 eetlepel bakpoeder
– snuifje zout, beetje peper, 50 g geroosterde pijnboompitten
– 2 eetlepels verse basilicumblaadjes, 4 eetlepels pesto

Bereiding:
– doe bloem en bakpoeder in een beslagkom. Voeg peper, zout, gemalen kaas, gescheurde basilicumblaadjes, ei, melk, gesmolten boter en pesto toe tot u een glad mengsel bekomt.
– doe papieren vormpjes in de muffinplaat en vul ¾  met het deeg
– laat 20 à 25 min bakken in een voorverwarmde oven op 180°C. Werk af met wat geroosterde pijnboompitjes.

Hartig brood met ham en kaas

Ingrediënten:
– 275 g bloem, 1 eetlepel bakpoeder
– snuifje zout, peper, paprikapoeder, 1 theelepel oregano
– 4 eieren, 100 ml melk, 75 g geraspte kaas
– 50 ml olijfolie, 150 g gerookte baconsnippers
– ½ rode paprika, 1 ui

Bereiding:
– verwarm de oven op 180° C, vet een cakevorm in met boter of leg een bakpapier in de vorm
–  klop de eieren gedurende 1 min. met een mixer luchtig, voeg melk en olijfolie toe
– meng in een andere kom de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, zout, peper, paprikapoeder en oregano
– snijd de paprika in kleine blokjes, snipper de ui
– meng het natte eimengsel voorzichtig met een spatel door het meelmengsel. Schep  ook de kaas, lichtjes opgebakken baconsnippers, paprika en ui er voorzichtig onder.
– doe het beslag in een cakevorm, verdeel over de hele vorm. Bak de hartige cake gedurende 1 u gaar.

Havermoutpannenkoekjes met vers fruit

Ingrediënten:
– 140 g havermout, 140 g zelfrijzende bloem
– 2 eieren
– 350 ml melk, 4 eetlepels honing
– snuifje kaneel, beetje zout, weinig boter of olie
– agave of ahornsiroop, vers fruit (bananen, aardbeien, blauwe bessen, frambozen, …)

Bereiding:
– mix de havermout tot meel. Voeg eieren, bloem, melk, kaneel, honing en zout toe. Laat het beslag een 15 min rusten.
– verhit de vetstof in een pan en schep er een klein hoopje beslag in. Draai ze voorzichtig om tot ze gekleurd zijn aan beide zijden. Houd ze warm voor opdienen (in oven op 75°C).
– snijd het vers fruit fijn
– bak kleine pannenkoekjes en maak er een stapeltje van 4 pannenkoekjes van, dien op met vers fruit, siroop en eventueel een bolletje ijs

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: