Pompoensoep met bladerdeeglolly

Ingrediënten:
– 500 g pompoenvruchtvlees (lekker met butternutpompoen)
– 1 ui, 2 teentjes knoflook
– room, bereidingsvet
– bouillonblokje, nootmuskaat, snuifje kardemon, peper en zout, paprikapoeder
Voor lolly: 1 rol vers bladerdeeg, 50 g roomkaas, 100 g geraspte kaas, 100 g gerookte ham, 1 ei, snuifje paprikapoeder

Bereiding van de soep:
– fruit de fijngesnipperde ui en geperste knoflook in een weinig olie, voeg gesneden stukjes pompoenvlees toe. Laat de groenten kort aanstoven, giet water bij en voeg  rundsvleesblokje toe. Laat koken tot de groenten zacht zijn.
– mix met de staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg tevens de room toe en laat zacht mee verwarmen.

Bereiding van  bladerdeeglolly’s:
– rol het bladerdeeg uit, bestrijk met roomkaas en beleg met ham en kaas. Bestrooi met paprikapoeder en zout naar smaak.
– bestrijk de rolletjes met losgeklopt ei  en prik op saté stokje. Leg de spiesjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze gedurende 12 min goudbruin.

 

Hartige pompoentaart

Ingrediënten:
– 1 vel kruimeldeeg
– 500 g pompoen, 50 g halfgedroogde tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 ui
– peper en zout
– 100 g gerookte speksnippers
– 3 eieren, 150 ml room, 150 g gemalen mozzarellakaas
– verse of gedroogde tuinkruiden zoals rozemarijn, tijm, salie

Bereiding:
– leg het deeg in een bakvorm en prik er enkele gaatjes in met een vork
– snijd de pompoen in blokjes, de droge tomaten in kleine reepjes
– snipper de ui, pers de knoflook en fruit in wat olie, voeg de pompoenblokjes en  de stukjes tomaat toe
– laat 5 min stoven, voeg de speksnippers toe en kruid af met peper en zout
– klop de eieren los met de room, breng op smaak met tuinkruiden
– schep de lichtjes afgekoelde pompoenstukjes op de taartbodem, schenk er het ei-roommengsel over. Bestrooi met de gemalen mozzarella en bak gedurende 45 min af in oven op 180 °C.

 

Pompoenmuffins met sinaastopping

Ingrediënten:
– 500 g butternutpompoen
– 1 sinaasappel
– 100 g boter, 2 eieren, 125 ml room
– 200 g kristalsuiker, 300 g zelfrijzend bakmeel, 2 theelepels bakpoeder
– 1 mespunt zout, 1 theelepel  kaneel

Bereiding:
– snijd de pompoen in parten, verwijder de zaden en de draderige binnenkant, verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Kook de pompoen gaar in 8 min, giet af en laat afkoelen.
– rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit
– verwarm de oven op 180°C
– doe de zachte boter, kaneel, sinaasappelrasp, zout, ½ van de gekookte pompoen en 100 g suiker in een kom en mix  deze met de staafmixer tot een zachte massa. Voeg een voor een de eieren en room toe. Zeef de zelfrijzende bloem en de bakpoeder, mix vervolgens tot een smeuïg beslag. Schep er de rest van de pompoenblokjes onder.
– schep het deeg in papieren bakvormpjes in een muffinplaat. Bak gaar in het midden van de oven gedurende 30 min. Laat de  cake afkoelen.
– verhit het sinaasappelsap met de rest van de suiker in een steelpan en laat op een zacht vuur inkoken tot een siroop. Prik vervolgens enkele gaatjes in de bovenkant van de cakejes en giet er de warme siroop over.

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: