Salade met frisse zomergroenten en parelcouscous

Ingrediënten:
– 175 g parelcouscous
– enkele plakjes bacon, 2 eieren
– 1 komkommer, 2 tomaten, groene asperges, maisblokjes, rucola salade
– 1 eetlepel mosterd, 3 eetlepels balsamico azijn (of witte wijnazijn), 6 eetlepels olijfolie, peper, zout en verse bieslooksnippers

Bereiding:
– kook de parelcouscous gaar volgens de richtlijnen op de verpakking, spoel af met koud water
– schil de asperges, snijd in stukken en kook of stoom ze beetgaar
– snijd de groenten in kleine blokjes (tomaten eerst pellen)
– bak de bacon in de oven: bedek de bakplaat met aluminiumfolie en schik de plakjes bacon erop. Bak ze gaar op 200 °C (baktijd is afhankelijk van de dikte van de bacon: 10 min voor dunne plakjes ) en leg ze nadien op een vel keukenpapier
– kook de eieren gaar, laat ze schrikken in koud water, pel de eieren en snijd in kwartjes
– meng de groenten met de couscous, schik er de geroosterde bacon op. Serveer met de vinaigrette: olie mengen met azijn, mosterd, beetje water en breng op smaak met peper, zout en fijngesnipperde bieslook.

 

Zuiderse paella

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 300 g kippenfilet of kippendrumsticks, 200 g chorizoworst
– 300 g diepvries zoetwatergarnalen of zeevruchtenmix (eventueel diepvries)
– 400 g tomatenblokjes (1 klein blik)
– 1 rode paprika, 150 g doperwten, 150 g sperziebonen, 2 teentjes verse look, 1 ui
– 1 à 2 kippenbouillonblokjes
– 2 eetlepels olijfolie, peper (eventueel beetje saffraan)
– 300 g risottorijst

Bereiding:
– snijd de chorizo en paprika in blokjes, kippenfilet in reepjes en snipper ui en knoflook
– bak de chorizoblokjes op een zacht vuur tot ze knapperig zijn, haal ze dan uit de pan. Bak vervolgens de kippenreepjes in het overgebleven vet op en leg ze even op een bord. Bak vervolgens gesnipperde ui, knoflook en de paprikablokjes in wat olijfolie en laat ze zachtjes gaar worden.
– voeg de tomatenblokjes, doperwten, boontjes en rijst bij de gestoofde ui. Verwarm al roerend gedurende 4 min en voeg dan geleidelijk 1 liter kippenbouillon toe. Voeg de rijst toe (regelmatig roeren om zachtjes te garen).
– laat de paella op een zacht vuur verder garen gedurende 20 min (voeg nog kippenbouillon toe indien te droog)
– pocheer ondertussen de zoetwatergarnalen (pel ze eventueel)
– breng de paella op smaak met wat paprikapoeder, peper en zout. Voeg de stukken kip en de garnalen toe. Verwarm nog even.

Zomerse tompouce

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
– 200 g volle platte kaas, 100 ml volle room, rode kleurstof, vanillesuiker, poedersuiker
– verse aardbeien, frambozen, blauwe bessen, takjes rode bessen

Bereiding:
– halveer de plakjes bladerdeeg, laat ze even ontdooien. Prik het deeg hier en daar in met een vork. Leg de plakjes tussen 2 roosters zodat ze niet teveel gaan rijzen tijdens het bakken. Bak in de oven gedurende 8 à 10 min lichtbruin en krokant.
– klop de slagroom stijf en meng met de volle kaas, breng op smaak met suiker en kleur lichtroze met rode kleurstof
– smeer een laagje kaas op de helft van de deegplakjes, leg fruit erop, leg een 2de deegplakje erboven, een beetje kaasmengsel erboven met vers fruit en bestrooi met poedersuiker

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: