Heel wat mensen hebben vragen over wat we nu net doen, we trachten die vragen te bundelen en op deze pagina snel te beantwoorden.

Veelgestelde vragen over A touch of Rose

Ik word voor mijn oncologisch probleem niet behandeld in de Sint-Jozefkliniek, kan ik dan ook terecht in A touch of Rose?
Zeker! Het praatcafé op maandag- en vrijdagnamiddag staat sowieso open voor alle patiënten, ook voor diegenen die niet in ons ziekenhuis behandeld worden.
Voor de andere workshops en activiteiten wordt er soms een kleine bijdrage gevraagd aan wie elders behandeld worden. Je kan deze info telkens vinden bij de desbetreffende workshop.

Ik wil niet altijd praten over mijn ziekte, is het praatcafé dan wel iets voor mij?
We kunnen je gerust stellen! Tijdens het praatcafé zitten er heel wat lotgenoten samen aan tafel. Ook zij worden of werden geconfronteerd met dezelfde problemen als jou. Als je zin hebt, kan je hierover praten, doch dit hoeft helemaal niet. Meestal heerst hier een gezellige drukte waarbij er vooral over heel wat andere dingen gepraat wordt. Het gaat er dus zeker niet bedrukt aan toe … Kom anders eens een kijkje nemen en zie het met je eigen ogen!

Kan ik als mannelijke patiënt ook terecht voor een verwenbehandeling, of is dit voorbehouden voor de dames?
Ook heren zijn zeker welkom voor een weldoende verwenbehandeling. We merken wel dat zij soms wat meer overtuigd dienen te worden, maar eens ze van zo’n behandeling genoten hebben, zijn ook zij erg enthousiast. Uiteraard worden de behandelingen telkens individueel aangepast in overleg met de schoonheidsconsulente en de patiënt zelf.
Sommige chemotherapie-schema’s geven bijvoorbeeld heel wat spierpijnen, een weldoende relaxmassage kan dan wonderen doen…
Maar ook een pedicure of manicure kan ook voor heren erg relaxerend werken.

Ik heb een afspraak voor een verwenbehandeling maar voel me toch minder goed en wens deze te annuleren. Hoe doe ik dit?
Uiteraard kan het zijn dat je een mindere dag hebt en een verwenbehandeling op het afgesproken tijdstip niet ziet zitten. Geen probleem, je kan deze afspraak gewoon annuleren en later een nieuwe maken. We vragen je wel om ons zeker te verwittigen, en minstens 24 uur op voorhand. Zo kunnen wij onze schoonheidsconsulentes (die op vrijwillige basis voor A touch of Rose werken) tijdig verwittigen of deze vrijgekomen plaats alsnog aanbieden aan een andere patiënt. Je kan dit best via ons telefoonnummer 03 288 18 48, via een mailtje naar info@atouchofrose.be of via je oncologisch verpleegkundige.

Is mijn partner, zoon of dochter ook welkom in A touch of Rose?
Aangezien de ziekte die jou treft ook een belangrijk impact heeft op je familie, zijn ook zij zeker welkom. Vooral tijdens het praatcafé zien wij vaak patiënten met hun steunfiguur (kan ook een vriend of vriendin zijn) binnenwandelen. Voor de workshops is het best om even te kijken of deze enkel voor patiënten dan wel voor partners bedoeld zijn.

Ik ben al een tijdje niet meer in behandeling, kan ik dan ook nog terecht in A touch of Rose?
Ook al ben je nu niet meer in actieve behandeling, wat je meegemaakt hebt, heeft je waarschijnlijk toch wel wat veranderd. Soms blijf je met bepaalde vragen zitten of duiken er angsten of onzekerheden op. Misschien ben je wel weer helemaal de ‘oude’ en wil je de patiënten die nu nog in behandeling zijn een hart onder de riem steken door dit te tonen. Tijdens de praatcafés ben je alvast welkom, maar ook voor jou zijn er specifieke workshops. Neem zeker eens een kijkje.

Ik wil graag een steentje bijdragen in de werking van A touch of Rose. Kan dit?
We vinden het altijd fijn als mensen ons willen ondersteunen, op eender welke manier. Uiteraard kan niet iedereen zomaar binnenwandelen en één of andere taak op zich nemen.
Als vrijwilliger bij A touch of Rose kan je verschillende taken opnemen. Dit kan gaan van praktische hulp bij bepaalde activiteiten tot persoonlijk contact met patiënten waarvoor dan wel bepaalde vaardigheden of opleiding noodzakelijk is. Als je A touch of Rose een warm hart toedraagt, en ons op één of andere manier wil helpen, kan je ons altijd een mailtje sturen met meer info over jezelf en over wat jij A touch of Rose kan bieden. Wij contacteren je dan als we je hulp nodig hebben.

Vroeger kwam ik samen met mijn partner naar de activiteiten in A touch of Rose, maar hij is nu overleden. Ben ik nu nog wel welkom in A touch of Rose?
Absoluut! A touch of Rose kan ook een heel belangrijke rol spelen in de rouwverwerking die volgt op het verlies van je geliefde. Ook daarbij kunnen wij je helpen, je bent dus meer dan welkom!

 

Vraag het ons

Uw Naam (verplicht)

Uw Email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht