Pompoen-tomatensoep

Ingrediënten (6-8 pers):
– 1 pompoen (1,5 kg)
– 800 g tomaten
– 2 takjes witte selder
– 1 ui
– 2 bouillonblokjes (groenten- of kippenbouillon)
– 2 eetlepels olijfolie
– peper, zout, mespunt cayennepeper, 3 takjes tijm, 1 laurierblad, 1 kfl marjolein, 1 kfl paprikapoeder, 1 kfl kerrie
– eventueel 2 teentjes knoflook / stukje verse gember

Bereiding:
– snipper de ui
– pel, ontpit en snijd de pompoen in blokjes
– snijd de tomaten in blokjes, de selder in stukken
– bak de ui in de olie gedurende 1 minuut. Voeg dan de stukken pompoen, de tomaten en de selder toe.
– kruid met marjolein, laurier, paprika, kerrie, cayennepeper en tijm
– doe er ook de bouillonblokjes bij en voeg water toe tot de groenten onderstaan. Laat 15 minuten koken.
– haal het laurierblad eruit en mix de soep zeer fijn. Geeft u de voorkeur aan een heel gladde soep, giet ze dan door een zeef
– kruid met peper en zout
– werk af door eventueel toevoegen van room of volle melk, stukjes zongedroogde tomaat in fijne reepjes gesneden, vers gesnipperde tuinkruiden (peterselie, basilicumblaadjes), fijne blokjes gebakken gerookte spekjes, gehaktballetjes, gemalen kaas, kruidenkaas
– serveer met een kaasbroodje: snede brood beleggen met volle roomkaas of gemalen kaas en even verwarmen onder de grill – dit kaasbroodje kan als ‘vlotje’ in de soep gepresenteerd worden

Herfstpasta

Ingrediënten:
– spaghetti
– 1 kg pompoen
– 3 tomaten
– 2 stengels witte selder
– 1 rode ui
– 2 cm verse gember
– rode Boursin Cuisine
– kippenbouillon

Bereiding:
– kook de spaghetti beetgaar (voeg kippenbouillon en olijfolie toe aan het kookwater)
– maak de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes (alles apart houden)
– zet de wok op een hoog vuur, voeg wat olijfolie toe en stoof de ui
– voeg de selder, vervolgens de pompoen, de gesnipperde gember en als laatste de tomatenblokjes toe
– laat alles goed garen, breng op smaak met kippenbouillon
– voeg, naar eigen smaak, rode Boursin toe
– roer de gekookte spaghetti onder de saus en serveer warm
Tip: voeg champignons, kippenreepjes, spek- of hamblokjes, feta toe

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: