Open/Close Menu
Psychosociaal Oncologisch Welzijnscentrum

Kruidenpannenkoek

Ingrediënten:

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren, 500 ml melk, philadelphiakaas
  • snuifje zout, eventueel 1 kfl mosterdzaadjes
  • 4 eetlepels verse kruiden zoals gehakte peterselie, tijm, dragon, bieslook, . ..
  • olie

Bereiding:

  • Vermeng de bloem met mespuntje zout, doe er de losgeklopte eieren bij. Giet al roerend de melk bij en roer tot een glad beslag. Laat 30 min rusten bij kamertemperatuur.
  • doe de fijngehakte tuinkruiden, eventueel mosterdzaadjes bij het beslag en roer nog eens goed door
  • verhit de vetstof en bak niet al te dikke pannenkoeken
  • besmeer eventueel met Philadelphiakaas net voor opdienen, plooi de pannenkoek op

Boekweitpannenkoeken met kaas, spek en champignonvulling

Ingrediënten voor pannenkoeken:

  • 300 g boekweitbloem, 1 koffielepel zout
  • 2 eieren, 150 ml water, 500 ml melk

Bereiding:

  • Zeef de bloem in een kom, voeg zout toe. Maak een kuiltje in het midden, breek de eieren en klop los. Voeg beetje bij beetje de melk en het water toe en roer tot een glad beslag.
  • laat het deeg even rusten in de koelkast
  • voeg het water toe en bak dunne pannenkoeken

Ingrediënten voor de vulling:

  • 250 g verse champignons
  • 100 g geraspte kaas (gruyère of emmental kaas), gerookte spekreepjes
  • indien met dikke saus ook vetstof, melk en bloem, peper, zout en nootmuskaat

Bereiding:

  • Snijd de champignons in fijne plakjes en stoof ze gaar in enkele minuten. Bak de spekreepjes op.
  • Indien je kiest voor kaasvulling: dikke kaassaus maken (met roux). Breng de kaassaus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de champignons en spekjes toe. Je kan ook de champignons en spekreepjes bestrooien met gemalen kaas als vulling.
  • leg op elke pannenkoek wat vulling en plooi op tot een pakketje

 

Ricotta pannenkoekjes met blauwe bessen

Ingrediënten:

  • 150 g zelfrijzende bloem, snuifje zout
  • 1 ei, 125 ml melk, 1 eetlepel vetstof
  • 100 g ricottakaas
  • 1 citroen, 100 g blauwe bessen
  • lekker met agavesiroop

Bereiding:

  • Meng bloem en zout in een kom door elkaar. In een andere kom klop je het ei los met melk, zachte boter, ricottakaas, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel citroensap.
  • schep de bloem door het mengsel en roer alle ingrediënten door elkaar.
  • verhit de vetstof in een pan met antiaanbaklaag en maak kleine pannenkoeken
  • serveer de pannenkoeken met blauwe bessen en ahornsiroop
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: