Open/Close Menu
Psychosociaal Oncologisch Welzijnscentrum

Pompoensoep met curry

Ingrediënten:

  • 1 pompoen, 1 ui, 2 cm verse gember
  • ½ eetlepel currypoeder, peper en zout
  • 3 wortelen
  • verse koriander, korianderpoeder of korianderzaadjes, ½ theelepel komijnpoeder
  • beetje olijfolie, kippenbouillonblokjes

Bereiding:

  • snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitjes (indien een kleine pompoen kan je deze uithollen en de soep opdienen in de pompoen)
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie, voeg de grof gehakte ui en geschilde gember toe en stoof even aan. Snijd de geschilde wortel in grove stukken en voeg samen met de pompoen toe en kruid met currypoeder en komijn.
  • blus met water en voeg de bouillonblokjes toe
  • breng aan de kook en laat verder garen gedurende 30 min
  • mix de soep fijn en versier met verse koriander

 

Gevulde Halloweenpaprika

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 paprika’s, 125 g champignons, 1 ui
  • 300 g gehakt, 125 g ontbijtspek
  • klein blikje mais
  • blikje tomatenpuree
  • 4 eetlepels gemalen kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Bereiding:

  • verwarm de oven op 200°C
  • snijd het kapje van de paprika’s, verwijder de pitjes en snijd met een scherp mes ogen, neus en mond uit de paprika (in vorm van driehoekjes )
  • bak het gehakt rul, samen met in stukjes gesneden spekblokjes
  • Snijd de champignons in stukjes en bak gaar. Voeg toe aan het gehakt en roer er de tomatenpuree en Italiaanse kruiden onder. Schep als laatste de mais eronder en laat nog even samen bakken.
  • Vul de paprika’s met het mengsel, zet ze in een ovenschaal en bestrooi met wat gemalen kaas op de bovenzijde . Leg de dekseltjes naast de paprika om mee te garen en plaats 25 min in de oven.

 

Pompoencake

Ingrediënten:

  • 150 g zachte boter, 4 eieren
  • pompoen van 300 g
  • 200 g suiker, 1 zakje vanillesuiker
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • snuifje zout, 1 eetlepel kaneelpoeder, 1 eetlepel gemberpoeder, snuifje nootmuskaat
  • 100 g rozijnen

Bereiding:

  • snijd de pompoen in blokjes en kook gedurende 20 min in een bodempje water, pureer tot moes
  • verwarm de oven op 200°C
  • Meng de zachte boter met de suiker, voeg 1 voor 1 de eieren toe en de kruiden. Meng er beetje bij beetje de bloem onder tot een glad mengsel. Doe als laatste de pompoenpuree en de rozijnen bij het mengsel en roer voorzichtig door elkaar.
  • giet het mengsel in een cakevorm en laat gedurende 40 min bakken
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: