Tiramisu met rode vruchten

Ingrediënten (voor 8 personen):
– 500 gram rode vruchten: aardbeien, rode bessen, frambozen … (vers of diepgevroren)
– een weinig citroensap
– 250 g vette platte kaas, 250 g mascarpone, 150 ml volle melk
– 2 eieren
– 150 g suiker
– 150 g vingerkoekjes
– enkele muntblaadjes ter versiering

Bereiding:
– was de vruchten, snijd ze in kleine stukjes en besprenkel met wat citroensap
– splits de eieren en houd het eiwit apart
– meng de eierdooiers met de suiker tot een luchtig, lichtgekleurd geheel
– voeg de mascarpone en de platte kaas toe en mix even
– klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig onder de kaas
– dompel de vingerkoekjes even in de melk en leg deze op de bodem van een rechthoekige schaal
– lepel er een deel van het kaasmengsel op, bedek vervolgens met een laagje fruit, dan nog een laag koekjes, terug kaasmengsel en afsluiten met een laagje fruit
– plaats de schaal een halve dag in de koelkast en versier voor opdienen met wat verse muntblaadjes

Zomerse vruchtengratin

Ingrediënten (voor 6 à 8 personen):
– 800 g zomerfruit: rabarber, nectarine, perzik, pruim, bosbessen, …
– 150 g suiker (aanpassen volgens zuurtegraad van fruit), 1 zakje vanillesuiker
– 300 g vette witte kaas
– 3 eieren

Bereiding:
– was het fruit en snijd in kleine stukjes
– leg de stukjes in een platte ovenschaal
– splits de eieren, klop het eigeel met de suiker tot een lichtgeel mengsel wordt bekomen
– voeg de platte kaas toe en meng het stijfgeklopt eiwit er voorzichtig onder
– overdek het fruit met een laagje van dit kaasmengsel en plaats even onder de grill tot een goudbruine kleur

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: