Mozzarellaroulade

Ingrediënten:

  • 4 sneden bruin brood
  • 6 sneden ardeense ham, 150 g mozzarellakaas
  • basilicumblaadjes, kerstomaatjes

Bereiding:

  • verwijder de korsten van het brood en rol plat met een deegrol
  • snijd de mozzarella in fijne sneden, beleg het brood met het vlees en de mozzarella
  • rol de boterhammen strak op en verpak in plastiekfolie, laat een 15 min rusten in de koelkast
  • snijd de rol in schijfjes en schuif deze enkele minuten onder de grill
  • dien op met stukje kerstomaat

Ook lekker met gerookte zalm ipv ardeense ham

Mini worstenbroodjes

Ingrediënten:

  • enkele vellen diepvriesbladerdeeg
  • gemengd gehakt, 1 eierdooier, beetje melk
  • verse peterselie, ui, currypoeder, peper en zout, maan- of sesamzaadjes

Bereiding:

  • breng het gehakt op smaak met de kruiden, voeg tevens fijngesnipperde ui en gemalen peterselie toe
  • laat de bevroren vellen bladerdeeg 15 min ontdooien op kamertemperatuur, rol nog wat uit met de deegrol en snijd er rechthoekige lapjes uit
  • leg op elk rechthoekje een rolletje gehakt, rol dicht en druk de randen lichtjes aan met een vork (om openspringen tijdens bakken te voorkomen)
  • bestrijk de bovenzijde met in melk losgeklopte eierdooier en bestrooi eventueel met maanzaadjes of sesamzaadjes
  • bak de worstenbroodjes af in oven op 180°C gedurende 20 à 25 min

 

Hartige kaas- en zalmhoekjes

Ingrediënten:

  • enkele vellen bladerdeeg (diepvries)
  • 75 g gemalen kaas, gerookte zalmsnippers
  • 1 ei

Bereiding:

  • snij 6 vierkantjes bladerdeeg uit, rol eventueel nog iets dunner uit
  • Beleg elk vierkantje met gemalen kaas en in snippers gesneden gerookte zalm. Rol diagonaal op, besmeer met losgeklopt ei, vorm tot croissantjes en schuif ze in op 180 °C voorverwarmde oven en laat ze goudgeel bakken.

 

Aperitiefstokjes met pesto en ham (recept van Libelle)

Ingrediënten:

  • 1 rol kruimeldeeg (kant en klaar)
  • 100 g pesto
  • enkele plakjes rauwe ham
  • 1 eierdooier

Bereiding:

  • verwarm de oven op 200 °C en rol het deeg uit
  • bestrijk het middenste deel van de kruimeldeeg met pesto, leg de ham er op en vouw het deeg dicht zodat je een rechthoek bekomt
  • Snij het deeg in lange repen en draai ze op zodat je een spiraal verkrijgt. Buig het bovenste deel terug zodat je een wandelstokje krijgt.
  • leg alle reepjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met losgeklopte  eierdooier en bak gedurende 10 à 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven

 

 Wraps met zalm en groene appel

Ingrediënten:

  • 2 grote tortilla’s
  • 100 g gerookte zalm, 1 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel mayonaise , 1 eetlepel volle yoghurt
  • 1 appel, beetje citroensap
  • peper en zout

Bereiding:

  • schil de appel en snijd in fijne staafjes, bedruppel met citroensap om verkleuring te voorkomen
  • meng de zure room met de mayonaise en de yoghurt, kruid met peper en zout
  • bestrijk de tortilla’s met het roommengsel, leg er de gerookte zalm plakjes op en de in staafjes gesneden appel
  • rol op en wikkel de wraps stevig in plasticfolie en leg ze in de koelkast
  • snij de wrap in plakjes, bind samen met een bieslooksprietje of steek vast met een prikker

Kerstmutsjes met chocolade en framboos (recept van Libelle)

Ingrediënten:

  • 3 eieren, 75 g boter
  • 200 ml slagroom
  • 100 g fondantchocolade
  • 125 g kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels poedersuiker voor slagroom, extra voor versiering
  • frambozen
  • kleine cakevormpjes

Bereiding:

  • verwarm de oven op 180°C
  • Klop de eieren met suiker en vanillesuiker wit-schuimig. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Voeg de gesmolten chocolade met de zelfrijzende bloem aan het eiermengsel toe. Lepel het beslag in kleine cakevormpjes en bak ze gedurende 15 à 20 minuten in de oven.
  • Laat de cakejes goed afkoelen. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en laat deze nog even opstijven in de koelkast.
  • Schep de slagroom in een spuitzak en spuit een toefje room op elk cakeje, duw er een framboos in. Spuit nog een klein toefje room op de framboos (zo lijkt dit op een kerstmuts) en bestrooi met poedersuiker.

Prettige feestdagen !!!!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: