Kalkoenstoofpot met pastinaak

Ingrediënten:
– 500 g kalkoenstoofvlees
– 600 g pastinaak, 300 g wortelen, 300 g selder
– 1 flesje Palmbier
– 2 eetl. olijfolie
– 2 eetl. bloem, facultatief instant sausbinder
– 1 blaadje laurier, 1/2 lepel tijm, peper en zout, 1 eetlepel graantjesmosterd
Bereiding:
– schil de pastinaak en snijd in blokjes van 2 cm, snijd eveneens de wortel en de selder in blokjes
– snijd het kalkoenstoofvlees in stukken, verhit de olijfolie en bak het stoofvlees goudbruin, bestrooi met bloem en bak even al roerende. Giet langzaam langs de rand het bier toe en kruid met tijm, laurier, peper en zout en meng goed. Plaats het deksel op de kookpot en laat stoven.
– voeg de groenten toe na 20 min sudderen, dek af en laat 25 min zachtjes stoven. Bind eventueel nog een beetje met instant sausbinder en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
– serveer met rijst of gekookte aardappelen

 

Koolraap-spaghetti in kaassaus

Ingrediënten:
– 1 koolraap van ca 1 kg
– 2 eetlepels olijfolie
– 150 ml room, 75 g geraspte Parmezaanse kaas
– 1 theelepel tijm
Bereiding:
– snijd de koolraap in flinterdunne repen
– verhit de olie in een sauteerpan, schep de koolraaprepen erdoor
– voeg een beetje groentebouillon toe en smoor de koolraap gaar in een afgedekte pan
– voeg de room en de tijm toe, schep de kaas erdoor en laat nog even sudderen tot de repen omhuld zijn met de saus. Breng op smaak met peper en zout.

 

Winterse schorsenerensoep met kruidenkorstjes

Ingrediënten (voor 4 tot 6 personen):
– 1 kg schorseneren, 2 stukken preiwit, 1 ui, weinig peterselie
– sap van ½ citroen
– 1 groentebouillonblokje, peper en zout
– 1 kippenbil
– 100 ml room, 1 eetlepel vetstof, weinig kruidenboter
– 2 sneden wit brood (voor korstjes)
Bereiding:
– was de schorseneren grondig en verwijder de zwarte schil met een dunschiller. Snij daarna de schorseneren in grote stukken. Maak de prei schoon, was grondig en snijd in grove stukken. Kook de schorseneren en het preiwit samen met de kippenbil gaar in de groentebouillon.
– mix de soep fijn en breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Meng de room onder de soep.
– bak ondertussen de korstjes in kruidenboter, verdeel de kip in kleine stukjes
– versier met fijngemalen peterselie

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: