Open/Close Menu
Psychosociaal Oncologisch Welzijnscentrum

Kookworkshop 22 februari 2018 – Creatief met rijst

Risotto met kip en rijst

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 g kipfilet
  • 1 ui, 1 dunne prei, 300 g broccoli, 2 tomaten
  • 300 g risottorijst
  • 25 g vetstof, 2 eetlepels olijfolie
  • 7 dl kippenbouillon
  • peper en zout, provencaalse kruiden
  • 200 g gemalen kaas

Bereiding:

  • snijd de kip in reepjes en bak de reepjes tot mooi gekleurd, breng op smaak met peper en zout
  • snipper de ui in een andere pan en fruit even
  • snijd de prei in reepjes, broccoli in roosjes en tomaat in blokjes
  • Voeg de rijst toe aan de gefruite ui, laat 1 minuut mee bakken en voeg al roerende 1/3 van de warme kippenbouillon toe. Laat de risotto zachtjes garen tot alle vocht is opgenomen.
  • voeg na ongeveer 10 min de in stukken gesneden groenten, voeg in kleine beetjes de rest van de bouillon toe tot de rijst goed gaar is
  • strooi gemalen kaas erover en dien warm op

Griekse rijstschotel met balletjes en groenten

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 g gemengd gehakt
  • 400 g wortelen, 300 g witte selder, 1 groot blik tomatenblokjes
  • 100 g fetakaas, 1 ei, 1 eetlepel vetstof
  • 400 g griekse rijst
  • 2 eetlepels pijnboompitten, 1 eetlepel italiaanse kruiden, peper en zout
  • 3 eetlepels paneermeel

Bereiding:

  • verwarm de oven voor op 180°C
  • snijd de wortel in lange fijne repen, selder in stukken van ½ cm
  • kook de rijst gaar in licht gezouten water (zie verpakking) en voeg de laatste 7 min de in stukken gesneden groenten toe. Giet af.
  • rooster de pijnboompitten in pan met antiaanbaklaag
  • meng het gehakt met ei, paneermeel en geroosterde pijnboompitten. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Rol er kleine balletjes van en gaar ze in kokend water.
  • bak de balletjes even aan zodat ze mooi gekorst zijn, voeg de tomatenstukjes toe  en laat nog enkele minuten sudderen
  • doe de groenterijst in een ovenschaal, overgiet met de balletjes in de tomatensaus
  • verkruimel er de feta over en zet 15 min in voorverwarmde oven

Rijstpap met kokosmelk en vers fruit

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 300 g dessertrijst
  • 700 ml amandelmelk,1 eierdooier
  • 50 g fijne suiker, 1 vanillestok, geraspte kokos
  • 1 mango, blauwe bessen ….

Bereiding:

  • breng de melk en de kokosmelk aan de kook met opengesneden vanillestokje
  • Voeg de rijst toe en laat zachtjes garen (volgens verpakking). Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  • Haal de kom van het vuur, roer de eierdooier erdoor. Voeg de suiker erbij.
  • verdeel over 6 potjes, serveer met vers fruit en bestrooi met gemalen kokos

 

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: