Quiche met gerookte zalm en broccoliQuiche met zalm met broccoli 2

Ingrediënten:
– 1 vel bladerdeeg (kant en klaar)
– 200 g gerookte zalm
– 1 trosje broccoli
– 125 g afsmakende kaas, 3 eetlepels gemalen gruyèrekaas
– 4 eieren, 400 ml volle melk
– eventueel 2 eetlepels bloem
– peper en zout

Bereiding:
– verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook beetgaar gedurende ongeveer 10 min.
– snijd de zalm in fijne reepjes
– Leg het uitgerolde bladerdeeg met bakpapier in een taartvorm (diameter 28 cm), prik er met een vork enkele gaatjes in. Bak het deeg al even gaar (1/2 bereidingstijd), leg er een vel bakpapier in en zet er een andere schaal in of vul met bakparels om mooi de vorm te behouden.
– verdeel de broccoliroosjes, de zalmreepjes en de brokjes kaas over het deeg
– klop de eieren met melk goed los, voeg 2 eetlepels bloem toe, kruid naar smaak peper en zout
– giet het mengsel over de groenten en de zalm
– Bak gedurende 40 min in voorverwarmde oven op 200°C. Indien de quiche goudbruin kleurt, dek dan af met aluminiumfolie maar niet aandrukken zodat het overtollig vocht nog kan verdampen.
– laat 5 à 10 minuten rusten vooraleer de quiche uit de vorm te nemen
– serveer warm of lauw, lekker met een slaatje

Kaiserschmarren uit OostenrijkKaiserschmarren 2

Ingrediënten:
– 5 eieren
– 500 ml volle melk
– 250 g tarwebloem
– 2 eetlepels suiker,2 zakjes vanillesuiker, bloemsuiker
– 50 g vetstof
– Snuifje zout

Bereiding:
– Splits de eieren en meng het eigeel met suiker, snuifje zout en mix het tot een lichtgele schuimige massa. Voeg al roerend de melk toe. Spatel de gezeefde bloem door het beslag.
– klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig onder het deeg
– Verhit de vetstof, giet een deel van het beslag – ongeveer 1 cm dikte in de pan, bak gaar gedurende enkele minuten (let wel op dat de onderzijde niet verbrandt – dus lage vuurstand).
– draai de pannenkoek om, scheur met 2 vorken in stukjes, voeg nog wat vetstof toe en laat verder garen
– bestrooi rijkelijk met bloemsuiker
– dien op met appelmousseline (kant en klaar kopen of zelf appelmoes bereiden zonder stukjes) en gestoofde woudvruchten (diepvries en zachtjes laten garen)

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: