Wortelpannenkoeken

Ingrediënten:
– 260 g zelfrijzend bakmeel
– zakje vanillesuiker, snuifje kaneel
– 250 g wortelen
– 2 eieren, 400 ml amandelmelk
– 2 eetlepels rozijnen
– bereidingsvet

Voor topping:
– 4 eetlepels platte kaas of griekse yoghurt
– 1 eetlepel poedersuiker, honing of ahornsiroop

Bereiding:
Meng het meel met kaneel en vanillesuiker. Voeg de eieren en ½ van de melk toe, mix even en giet er geleidelijk de rest van de melk bij.
– schep de geraspte wortelen en de rozijnen door het beslag
– Verhit de vetstof in de koekenpan en giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan, het lekkerst zijn mini pannenkoekjes. Deze worden op elkaar gestapeld, eventueel wat honing ertussen en afgewerkt met laagje kwark of griekse yoghurt (gezoet met poedersuiker).

 

Bananencake met blauwe bessen

Ingrediënten:
100 g zelfrijzend bakmeel, 60 g havermout
– 3 eieren
– 3 rijpe bananen, handvol blauwe bessen, handje walnoten
– 1 theelepel kaneelpoeder
– 3 eetlepels melk, 3 eetlepels suiker

Bereiding:
– verwarm de oven op 180 °C
– Doe de rijpe bananen, havermout, bloem, eieren, melk, kaneel en suiker in een beslagkom en mix alle ingrediënten met een staafmixer tot een mooi beslag. Voeg dan de blauwe bessen en gehakte walnoten toe.
– Vet de bakvorm in en leg er bakpapier in (deze cake kan dan gemakkelijker uit de vorm gehaald worden). Schep het beslag in de vorm en plaats gedurende 45 min in de oven.

Deze cake kan in een bewaardoos enkele dagen vers gehouden worden en kan zowel als ontbijt of tussendoortje genomen worden.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: