Ricottacakejes

Ingrediënten:

  • 1 potje ricottakaas (250 g), 75 g gemalen parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 8 stuks zongedroogde tomaten op olie
  • 65 g pijnboompitten

Bereiding:

  • verwarm de oven voor op 175°C
  • meng de parmezaanse kaas met de ricottakaas en de losgeklopte eieren
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin gekleurd zijn. Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Roer de pijnboompitten en de stukjes tomaat onder het kaasmengsel.
  • Verdeel dit kaasmengsel in papieren vormpjes en plaats de vormpjes in een muffinplaat. Laat ze gedurende 20 min goudbruin bakken.
  • deze cakejes kunnen zowel lauw of koud gegeten worden

Pastasalade met paprikacoulis, scampi’s en erwten

Ingrediënten:

  • 12 scampi’s
  • 125 g spirelli of andere pasta
  • 200 g erwtjes (diepvries)
  • 2 rode paprika’s, 1 ui, 1 teentje knoflook, bieslook
  • een weinig vetstof, currypoeder
  • 1 kippenbouillonblokje

Bereiding:

  • breng een grote hoeveelheid water met het bouillonblokje aan de kook
  • Was de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd in grove stukken. Laat de paprika samen met de gesneden ui en geperste knoflook gedurende 10 min garen in het kokend water. Giet de groenten af, maar vang het kookvocht op. Pureer de groenten in een blender of mix ze met een staafmixer tot een gladde coulis.
  • Breng de bouillon opnieuw aan de kook en gaar er de pasta in volgens de kooktijd die vermeld is op de verpakking. Laat de erwtjes nog even mee opwarmen.
  • Snipper de bieslook fijn. Giet de pasta en de erwten af en spoel ze even onder koud stromend water.
  • Pocheer de scampi’s, pel en verwijder het darmkanaal. Bak de scampi’s kort in een weinig vetstof en breng op smaak met curryoeder, peper en zout.
  • Meng de uitgelekte pasta onder de paprikacoulis en roer er de gesnipperde bieslook onder. Voeg als laatste de gebakken scampi’s toe.
  • Verdeel de afgekoelde pastasalade in afsluitbare potjes, klaar voor de picknickmand.

Volkorenmuffins met appel en bosbessen

Ingrediënten:

  • 180 g volkoren tarwebloem, 2 theelepels bakpoeder
  • 150 g suiker, ½ theelepel zout
  • 80 ml plantaardige olie (bv zonnebloemolie)
  • 80 ml melk, 1 ei
  • 120 g appelmoes (eventueel zelf bereiden)
  • 1 klein bakje verse bosbessen

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200° C . Plaats de papieren bakvormpjes al klaar in een muffinplaat.
  • Meng de bloem, bakpoeder, suiker, zout onder elkaar. Klop er de melk, olie en losgeklopt ei geleidelijk onder. Meng tot een homogeen beslag wordt bekomen en voeg dan de appelmoes en de bosbessen toe.
  • vul de papieren bakvormpjes voor 2/3 en bak ze gedurende 20 min in de voorverwarmde oven op 200 ° C

Aardbei munt limonade

Ingrediënten:

  • 1 liter spuitwater
  • 1 limoen, 2 citroenen
  • 250 g verse aardbeien
  • suiker volgens smaak
  • ijsblokjes
  • verse muntblaadjes

Bereiding:

  • verwijder de kroontjes van de aardbeien, mix ze fijn met een staafmixer
  • pers citroen en limoen (houd enkele stukjes over voor versiering)
  • voeg spuitwater en citroensap toe aan de gemixte aardbeien en breng op smaak met suiker volgens wens
  • voeg ijsblokjes en enkele muntblaadjes toe
  • presenteer met rietje, stukje aardbei en schijfje limoen
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: